Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring


Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) nodigt je samen met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) van harte uit voor één van vier bijeenkomsten ‘Matchen op vrijwilligerswerk’. Deze sessies zijn bedoeld voor professionals en andere functionarissen die het mogelijk maken dat asielzoekers en statushouders vrijwilligerswerk gaan doen buiten de opvanglocatie. Dat kan dus bijvoorbeeld gebeuren op de sportclub, zoals hier op Sport.nl/Voorclubs eerder aan de orde is geweest.

Als jij asielzoekers en statushouders een plek voor vrijwilligerswerk op jouw club wil bieden, kun je bij één van deze bijeenkomsten inspirerende verhalen van vluchtelingen opdoen, de spelregels leren over wat wel en niet kan op het terrein van vrijwilligerswerk door vluchtelingen en samen met andere partijen ervaringen delen en onderzoeken hoe je elkaar kunt versterken. Kies de sessie bij jou in de buurt in de lijst hieronder en meld je aan! De vier sessies worden ’s middags gehouden op nader te bepalen locaties en duren van 13.00 tot 17.00 uur.

  • 11 mei 2017 Regio Noord (provincies Groningen, Friesland, Drenthe)
  • 22 mei 2017 Regio Zuid (provincies Limburg, Noord-Brabant, Zeeland)
  • 23 mei 2017 Regio Midden-Noord (provincies Noord-Holland, Flevoland, Overijssel)
  • 29 mei 2017 Regio Midden-Zuid (provincies Zuid Holland, Utrecht, Gelderland)

Deelnemers aan deze sessies zijn onder meer regiocoördinatoren van Divosa (vereniging leidinggevenden sociaal domein), medewerkers van vrijwilligerscentrales en medewerkers van het COA. Het wordt een inspirerende middag. Heb je je aangemeld, dan ontvang je later in april het volledige programma en de definitieve locaties.

  • Datum: 13-04-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Vrijwilligers & personeel Vrijwilligers

Lees ook