Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Deze materie staat ook centraal in het onlangs verschenen proefschrift De Waardenvolle Club. Dr Frank van Eekeren, als docent en onderzoeker verbonden aan de Universiteit van Utrecht, zet uiteen hoe er binnen de georganiseerde sport en in het bijzonder binnen het voetbal grofweg twee soorten clubs bestaan. Er zijn de clubs waar het draait om zakelijke, culturele en sportieve waarden en er zijn de in opkomst zijnde Open Club, waar publieke waarden centraal staan. De twee sluiten elkaar min of meer uit, maar Van Eekeren introduceert een derde, ideale variant: de Waardenvolle Club.

 

Acht tips

Het principe van de Open Club is belangrijk in de huidige tijd, maar een sportclub moet naast een maatschappelijke relevante positie, net zo goed waarde hebben op zakelijk, cultureel en sportief vlak om toekomstbestendig beleid te voeren. Wat betekent dat in de praktijk voor clubbestuurders en hoe kan deze bij tijd en wijle ingewikkelde theorie toch heel bruikbare handvatten bieden voor de koers van jouw club? Rotterdam Sportsupport maakte die vertaalslag onlangs met een masterclass op de Erasmus Universiteit. Bovendien staan in een blog op de website van Rotterdam Sportsupport acht praktische tips om als sportclub maatschappelijk te ondernemen, zonder je ‘core business’, de sport uit het oog te verliezen. Doe er je voordeel mee en geef op een slimme manier invulling aan de ‘Open Club’!

  • Datum: 21-04-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Samenwerking Open Club Open club: de filosofie

Lees ook