Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Diëten zorgen er voor dat je snel afvalt, maar het kan ook ten koste gaan van een gezonde voeding en van je spieren. Ook kan het leiden tot minder energie, bijvoorbeeld tijdens het sporten. Het is dus belangrijk om niet te focussen op afvallen, maar ook op het hebben van een gezonde leefstijl.

Als trainer bij een sportvereniging kun je hier een grote stimulerende rol in spelen. De scholing  ‘Trainen en coachen van jeugd gericht op een gezonde leefstijl’ geeft handvatten om kinderen op jonge leeftijd al bewust te maken van het belang van een gezonde leefstijl. Dit zorgt voor een betere gezondheid op de langere termijn, waardoor jeugd actiever en vitaler is.

Wat kun je nadat je training gevolgd hebt?


Je kunt een belangrijke (voorbeeld)rol spelen in het stimuleren van een gezonde leefstijl bij de kinderen en jongeren die jij traint. Je bent je bewust van de motieven van de doelgroep bij het maken van keuzes voor voeding en bewegen.

Leerdoelen

  • Inzicht krijgen in, en visie ontwikkelen over, de verschillende aspecten van gezonde leefstijl in combinatie met sporten;
  • Inzicht krijgen in gedrag en gedragsontwikkeling van jonge mensen;
  • Vaardigheden beheersen om als trainer je sporters te adviseren en stimuleren op het gebied van gezonde leefstijl;
  • Trainingen kunnen afstemmen op behoeftes en mogelijkheden van al je sporters, waaronder diegene met (risico op) overgewicht.


De scholing wordt ondersteund door een e-learning module met een zelfscan, praktijkvoorbeelden, informatie en een tweetal praktijkopdrachten.

Interesse in de scholing? Kijk dan op de website van de Academie voor Sportkader of stuur een e-mail naar opleidingen@nocnsf.nl.

  • Datum: 26-04-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Vrijwilligers & personeel Trainers & coaches Opleidingen en bijscholingen

Lees ook