Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Ook het percentage sporters in de leeftijd van 5 tot 18 jaar is ten opzichte van een jaar eerder gestegen, en wel met negen procent (80 procent in februari 2017 ten opzichte van 71 procent in 2016). Dat betekent dat circa 2,2 miljoen jongeren de afgelopen maand vier keer of vaker hebben gesport.

Over de laatste twee maanden bezien is dus sprake van een duidelijke stijging, zowel ten opzichte van de laatste maanden van 2016 als in vergelijking met de maanden januari en februari van een jaar eerder. De verklaring voor de stijging in de afgelopen maanden kan deels het feit zijn dat enige tijd geleden zo’n 47 procent van de Nederlanders aangaf als goed voornemen voor 2017 te hebben om meer te gaan sporten.  

De stijging van vier procent in februari ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder kwam voornamelijk tot stand door drie specifieke sporten: wandelen, tennis en dansen.  Er zijn circa 324.000 meer mensen gaan wandelen en het aantal tennissers en dansers steeg met respectievelijk 138.000 en 165.000.

Benieuwd naar meer cijfers? Lees de volledige rapportage over de maand februari 2017.

  • Datum: 07-04-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Ledenwerving & –behoud Ledenbehoud Analyse

Lees ook