Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring


Op 1 maart werd het totaal aantal aanvragen voor de subsidie officieel vastgesteld op 583. Maar liefst 248 aanvragen daarvan kwamen van voetbalclubs en tennisverenigingen deden in totaal 178 aanvragen. Daarna volgen hockey (35), korfbal (22) en atletiek (17). Het gemiddelde subsidiebedrag per aanvraag is zo’n 11.000 euro. Ruim een derde van alle aanvragen was bedoeld voor de installatie van zonnepanelen.

Vragen van kamerleden Agnes Mulder (CDA) en Hanke Bruins Slot (CDA) aan de staatssecretaris waren er vooral op gericht bij hem te achterhalen of hij, na het snelle bereik van het subsidieplafond, geen reden ziet het beschikbare totaalbedrag voor de subsidie te verhogen. Snellere verduurzaming is winst op de energierekening van clubs en draagt bij aan gestelde doelen in het energieakkoord. Bovendien werd door de Stichting Waarborgfonds Sport eerder al benadrukt dat sportclubs het in toenemende mate financieel moeilijk hebben en voor investeringen zoals in verduurzaming, afhankelijk zijn van financiële steun.

In beantwoording van de vragen toont de staatssecretaris zich blij met de massale aanvraag. Het bevestigt dat sportclubs actief bezig zijn met verduurzaming van de accommodatie. Hij verbindt daar tot op heden echter niet de conclusie aan dat het jaarlijks beschikbare budget voor de speciale subsidieregeling moet worden opgehoogd.

Benieuwd hoe je op jouw club kunt beginnen met verduurzamen van de accommodatie? Gebruik het stappenplan!

  • Datum: 06-04-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Accommodatie Accommodatie Duurzaamheid Financien en subsidies

Lees ook