Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

De Nationale Sportweek heeft dit jaar plaats van 9 tot en met 17 september. Met Rotterdam als centrum worden door heel Nederland activiteiten georganiseerd om sport in het algemeen, maar ook sportclubs, bonden, gemeenten en andere sport-gerelateerde organisaties te promoten. Bovendien staat op de laatste dagen van de week in Rotterdam het WK triatlon op het programma.

Ze openen hun deuren voor iedereen die zelf wil ervaren hoe het is om een bepaalde sport te beoefenen en hopen dan ook zo veel mogelijk deelnemers te trekken met toernooien, clinics, demonstraties en andere evenementen. Wie al lid is van een club, wordt ook vooral aangespoord geïnteresseerde niet-leden mee te nemen naar de vereniging.

Maatschappelijke thema’s

De Sportweek biedt ook een optimale gelegenheid om te benadrukken hoe groot de maatschappelijke betekenis van sport in onze samenleving kan zijn. Aanbieders van sport kunnen de verbinding zoeken met gemeenten en cultuur en bijvoorbeeld gaan ontdekken wat het betekent om een open club te zijn, met alle kansen die dat biedt. Om meerdere maatschappelijke thema’s aandacht te geven, hebben dagen tijdens de Sportweek elk hun eigen thema gekregen:

9 september:    Vrijwilligers

11 september:  Sportiviteit en respect

13 september:  Onderwijs en schoolsport

15 september:  Sport voor mensen met een beperking

17 september:  Sport en bewegen

‘Blij en trots’

Erik Lenselink, manager Sportontwikkeling van NOC*NSF, is blij met Rotterdam als host city: “NOC*NSF werkt op het gebied van sportstimulering al jaren nauw samen met Rotterdam. We zijn dan ook blij dat de stad dit jaar als host city van de Nationale Sportweek fungeert en allerlei sportactiviteiten organiseert.”

Wethouder sport van Rotterdam Adriaan Visser deelt het enthousiasme van NOC*NSF. “Voor veel Rotterdammers is sporten en bewegen een onderdeel van hun leven. Sport is op de eerste plaats goed voor de gezondheid, maar sport is nog veel meer. Het is ook een belangrijke economische stimulans en het maakt Rotterdam vitaler en levendiger; mensen ontmoeten elkaar door sport. We zijn dan ook blij en trots dat we in september de host city van de Nationale Sportweek zijn.”

Meedoen

Sport is er voor iedereen, van fanatiekelingen tot recreanten, van geboren Nederlanders tot vluchtelingen en van valide sporters tot mensen met een beperking. Wil je meer informatie of wil je al aangeven dat je actief meedoet met de Sportweek? Kijk dan direct op de website van de Nationale Sportweek!

De Nationale Sportweek valt overigens niet toevallig samen met de Europese Week van de Sport, een initiatief van de Europese Commissie. Ook het doel van deze Europese week is om sporten en lichaamsbeweging te bevorderen. Daarvoor worden tal van activiteiten georganiseerd. In Nederland is dat de Nationale Sportweek.

  • Datum: 19-05-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Ledenwerving & –behoud Ledenwerving Nationale Sportweek

Lees ook