Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

De dag vormt het voorlopige sluitstuk van de campagne ‘Sport, Daar Geef Je Om’, een initiatief van NOC*NSF, Eredivisie CV en de KNVB. De campagne en ook de dag op 19 juni hebben als algemeen doel nog eens te onderstrepen dat sport, door zijn unieke positie in de maatschappij en de grote betrokkenheid van mensen, veel mogelijkheden heeft om meer inkomsten te genereren dan nu het geval is. “De samenleving vindt sport heel belangrijk”, stelt Monique van Bijsterveld van het organiserend comité en zelf al jarenlang werkzaam in de wereld van de goede doelen. “Sport verbindt, biedt plezier, is goed voor de gezondheid en heeft een belangrijke economische functie. Gezien de maatschappelijke relevantie van sport en de enorme betrokkenheid van veel mensen bij een sportvereniging liggen hier grote mogelijkheden om meer inkomsten te genereren.”

Sport niet gezien als goed doel

Door middel van schenking of nalatenschap steunen mensen al heel regelmatig charitatieve organisaties, maar sport heeft een ander imago. Het wordt zomaar gezien als goed doel. Van Bijsterveld: “Sport wordt echter niet gezien als een goed doel, terwijl je als supporter op die manier direct een bijdrage kunt leveren aan de ambities van jouw club of de overwinning van je favoriete sporter. Gezinnen geven jaarlijks gemiddeld 260 euro aan goede doelen, waarvan 100 euro vaststaat. De resterende 160 euro gaat naar wie erom vraagt. Als de sport dat niet doet, gaat het naar een andere bestemming. De sport moet hierin niet te bescheiden zijn.”

De geefvraag leren stellen.

Tijdens de Dag van de Fondsenwerving, onder leiding van dagpresentator en voormalig wielrenster Marijn de Vries, leren deelnemers onder meer hoe met succes de geefvraag gesteld kan worden. Deskundigen en prominenten uit de sport informeren over de mogelijkheden om op deze manier meer inkomsten te generen voor clubs, verenigingen, gemeenten, bonden en teams. Diverse aspecten van fondsenwerving komen tijdens seminars aan bod, zoals het werven van nalatenschappen en crowdfunding. NOC*NSF-voorzitter Andre Bolhuis gaat in op het belang van meer geld naar sport en Sue Wicks van Sport Relief vertelt over succesvolle Engelse initiatieven.

Praat mee!

Verder is er aandacht voor het onderzoek Geven in Nederland van de Vrije Universiteit, schuiven Marc van den Tweel van Natuurmonumenten, oud-schaatster Yvonne van Gennip (Talentboek), NAC-directeur Justin Goetzee en rolstoeltennisster Diede de Groot aan voor een rondetafelgesprek en presenteert cabaretier Peter Heerschop aan het einde van de dag, een plan waarmee één keer per jaar collectief geld ingezameld zal worden.

De Dag van de Fondsenwerving is gericht op vrijwel iedereen die werkzaam is in de sport en over dit thema wil meedenken. Topsporters, bestuurders en vrijwilligers van verenigingen, medewerkers van bonden, sportmarketeers, pers, ambtenaren, politici, ze zijn allemaal welkom. Kijk op www.sportdaargeefjeom.nl voor meer informatie over dit onderwerp of meld je direct aan.

  • Datum: 09-06-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Bestuur & organisatie Financiën Giften en nalatenschappen

Lees ook