Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Commissie Goed Sportbestuur

Het besef dat goed bestuur in de gehele maatschappij een van steeds groter belang wordt en dat ook van de veelal vrijwilligers in een clubbestuur een groeiende mate van kennis en professionaliteit wordt verwacht, leefde ook meer dan tien jaar geleden al bij NOC*NSF. Onder toenmalig voorzitter Erica Terpstra werd een onafhankelijke Commissie Goed Sportbestuur ingesteld die onder leiding van Jan Loorbach moest onderzoeken voor welke uitdagingen sportbonden, maar zeker ook clubs staan en waar ze kunnen verbeteren. Met een snel veranderende maatschappij moesten sportbesturen zich verder ontwikkelen om nog steeds tegemoet te kunnen komen aan behoeften van de achterban. Het onderzoek eindigde dan ook in een dertiental aanbevelingen, die ook nu nog goed zijn om door te lezen en bovendien op veel vlakken nog heel relevant zijn.

Enquête

Maar we zijn weer zeker dertien jaar verder en dus is ook de vraag heel relevant hoe het nu met die behoeften zit. De maatschappelijke rol die sportclubs kunnen vervullen en de kansen vanuit de maatschappij zijn alleen maal groter geworden. Een term als ‘open club’ wordt steeds meer een begrip in de wereld van de georganiseerde sport. Doel van het onderzoek van de Radboud Universiteit en de genoemde enquête is erachter te komen wat de behoeften in deze tijd zijn en specifieker: of er ook nu behoefte is aan een instrument zoals het document met de dertien aanbevelingen zoals dat jaren geleden werd opgesteld.

Vul de enquête in! Het werkt makkelijk en invullen kan in delen. Help de georganiseerde sport en dus ook jezelf met relevante informatie en adequate ondersteuning.

  • Datum: 20-06-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Bestuur & organisatie Bestuurlijke vernieuwing

Lees ook