Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

De sportdeelname in 2017 is overigens ten opzichte van andere jaren nog steeds het hoogst. De ongeveer 10 miljoen sporters is ongeëvenaard en is significant hoger dan vier jaar geleden, toen zo’n 8,7 miljoen mensen tussen de 5 en de 80 jaar minimaal vier keer per maand sportte.

Het aantal jongeren tussen de 5 en de 18 jaar dat at in mei 2017 vier keer of vaker sportte is dus hoger dan in april, maar ook aanzienlijk hoger dan in voorgaande jaren in mei. De 85 procent in mei betekent zo’n 2,3 miljoen jongeren die minimaal vier keer hebben gesport, terwijl dat aantal in dezelfde maand in de afgelopen vier jaar niet boven de 2,1 miljoen uitkwam. Een bemoedigende ontwikkeling voor veel sportclubs, waarvoor de jeugd bij ledenwerving en ledenbehoud een even belangrijke als complexe doelgroep vormt.

Per sport bekeken is de wandelsport ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden nog steeds veruit de grootste stijger met een toename van 510.000 beoefenaars. Gymnastiek/turnen (+100.000) en zwemsport (+80.000) nemen de tweede en derde plek in.  

Geïnteresseerden in alle relevante cijfers over de maand mei kunnen de gehele rapportage bekijken en downloaden.

  • Datum: 07-07-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Ledenwerving & –behoud Analyse Ledenbehoud

Lees ook