Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

De pilot van vorig jaar kon met recht een succes worden genoemd. Van de deelnemers aan de pilot is 70 procent lid geworden van een sportclub en 1 op de 5 mensen in de regio is structureel meer gaan sporten dan voorheen. "Zo’n 61 procent van de Nederlanders sport wekelijks en daarmee scoren we in vergelijking met veel andere landen erg hoog”, aldus Richard Kaper, hoofd Sportparticipatie van NOC*NSF. “Maar we zien tegelijk dat mensen stoppen met sporten, vaak omdat ze de sport die ze doen niet meer leuk vinden of ervoor kiezen hun tijd ergens anders aan te besteden. Desgevraagd wil een groot deel toch heel graag sporten.”

‘Voor iedereen toegankelijk’

Wouter Kolk, sportief directeur van Albert Heijn, is eveneens blij dat de actie nu landelijk wordt uitgerold: "Een actieve, gezonde levensstijl moet voor iedereen toegankelijk zijn. Vanuit de pilot hebben we samen met sportpartner NOC*NSF geleerd dat er een enorme vraag is om op laagdrempelige wijze kennis te maken met sport. Met de AH Sportactie willen we sporten toegankelijker maken door de drempel tot sport te verlagen en daarmee een actieve levensstijl te promoten."

Doe mee!

De landelijke actie, die loopt van 4 tot en met 24 september, is voor sportverenigingen een uitgelezen aanleiding om leden te werven. Heb je interesse om met jouw club mee te doen? Je kunt de Albert Heijn in jouw buurt benaderen voor het promoten en aanbieden van sport op jouw club.  Verder kun je je club aanmelden op www.clubprofiel.nl. Je clubprofiel wordt daardoor zichtbaar op www.sport.nl en vanaf september is je clubprofiel ook op de websites van de AH Sportactie en de Nationale Sportweek te zien. Houd bij aanmelding wel het KvK nummer van je sportclub bij de hand.

En nu al kun je via je clubprofiel je sportactiviteiten aanmelden voor de AH Sportactie en/of de Nationale Sportweek. Doe dit bij voorkeur vóór de zomervakantie. Vanaf begin september zijn je activiteiten ook te zien op de websites van de Nationale Sportweek en de site van de AH Sportactie, die dan up-to-date en toegankelijk is.

  • Datum: 05-07-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Ledenwerving & –behoud Ledenwerving AH Sportactie Nationale Sportweek

Lees ook