Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

De index van 184 betekent in de praktijk dat 65 procent van de Nederlanders, circa 10 miljoen mensen, in de maand juni 2017 vier keer of vaker heeft gesport. In juni 2016 lag dit aandeel met 63 procent net iets lager. Overigens is de lichte terugloop ten opzichte van mei ook geen verrassing. De zomermaanden en zeker de vakantie vertonen elk jaar een verklaarbare dip. De jeugd (5-18 jaar) sport nog steeds veel in vergelijking met voorgaande jaren. De 81 procent in juni is weliswaar lager dan in mei (85 procent), maar tot nu toe is dit percentage in 2017 elke maand minimaal vijf procent hoger dan in dezelfde maand een jaar geleden.

De meest beoefende sport voor mannen is fitness, individueel (binnen) (17%). De top 5 van meest beoefende sporten bestaat bij mannen verder uit wandelsport (13%), voetbal (11%), wielrennen / toerfietsen (10%) en hardlopen / joggen (10%). Bij vrouwen is de top 5 fitness, individueel (binnen) (18%), wandelsport (17%),  zwemsport (14%), hardlopen/joggen (11%), en fitness, in een groep (8%).

Grootste stijger ten opzichte van een jaar geleden is zwemmen (+160.000). Wandelen (+130.000) en tennis (130.000) nemen de tweede en derde plek in.

Kijk voor meer informatie over de NOC*NSF Sportdeelname Index op www.nocnsf.nl/sportdeelnameindex.

 

  • Datum: 28-07-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Ledenwerving & –behoud Ledenbehoud Analyse

Lees ook