Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Waar het gaat om personeel met een tijdelijk contract, komt in de praktijk vaak de Wet Werk en Zekerheid om de hoek kijken, in de volksmond ook wel de Flexwet genoemd. Sinds medio 2015 schrijft die wet voor dat iemand met een tijdelijk contract na twee jaar of maximaal drie contracten recht heeft op een vaste verbintenis. Echter, vanaf 1 januari 2017 kunnen sportclubs bij cao van die regel afwijken en een periode van minimaal vier jaar of zes tijdelijke contracten hanteren voordat van een vaste verbintenis sprake is.

Dat is prettig. Het biedt een club nog net iets meer flexibiliteit en bovendien is het een situatie die ook veel medewerkers prima vinden. Zo zitten lang niet alle trainers bij verengingen te wachten op een vast contract. Voor vereniging is het wel belangrijk in deze situaties goed de regels en wettelijke termijnen in acht te nemen en die ook helder in beeld te hebben bij afsluiting van het contract.

Alle tips en adviezen van Pascal Besselink lezen? Ga naar het volledige artikel op Gymsport.nl!

  • Datum: 11-08-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Vrijwilligers & personeel Vrijwilligers Personeel Arbeidsrelatie, vergoedingen, contracten

Lees ook