Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

De plaatselijke sportclub is zelfs een uitgelezen locatie om Burendag te vieren. Het is een plek waar mensen kunnen sporten, maar is ook een veilige, sociale omgeving om samen te komen en kan in die hoedanigheid een essentiële rol vervullen in de buurt. Dat is ook juist de meerwaarde die de sportclub in deze tijd kan hebben: een verbinding tussen mensen onderling en een centrale plek in de buurt waar in samenwerking met de gemeente, andere clubs en andere partijen sport en bewegen voor zo veel mogelijk mensen mogelijk is. Een echte open club zet juist op Burendag zijn deuren open!

Actieve clubs op Burendag

Dat je iets als Burendag bij uitstek kunt benutten om sport en jouw club te promoten en het contact te zoeken met de buurt, realiseerde Sportclub Doesburg zich enige tijd geleden al. De bouw van een nieuw sportcomplex heeft voor de buurtbewoners het nodige ongemak opgeleverd en dus grijpt de club Burendag om ze daar uitvoerig voor te bedanken.

En in het Groningse Bedum zet een aantal plaatselijke sportclubs zichzelf op Burendag nadrukkelijk in de etalage. Bij Lawn Tennis Club Bedum, Hockey Club Bedum en de beachvolleybalvelden van DIO Bedum zijn in de middag gratis clinics te volgen. Elke clinic duurt een half uur en de deelnemende clubs zetten hun deuren letterlijk open. Inschrijven hoeft niet, alleen vijf  minuten van tevoren aanwezig zijn is nodig.

Inspiratie

De inschrijving voor een financiële bijdrage mag dan verstreken zijn, duidelijk is wel dat sportclubs, ook op korte termijn, nog van alles kunnen organiseren.  Dat kan op sportgebied, maar je kunt buurtbewoners natuurlijk ook voor allerlei andere activiteiten verwelkomen. Op zoek naar inspiratie? In een verhaal van KNVB Assist, kennisplatform voor clubbestuurders, werd enige tijd geleden al verteld hoe SC Leeuwen de eigen accommodatie tot een waar multifunctioneel centrum maakte.

  • Datum: 21-09-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Samenwerking Andere sportclubs Gemeenten De kracht van de combinatie sport en cultuur

Lees ook