Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Die doelen heb je als bestuurder gesteld op veel verschillende terreinen. Je werkt hard om dit voor elkaar te krijgen, maar onderweg kom je dilemma’s tegen die je uit koers kunnen brengen. Om die situaties de baas te zijn en ondanks onverwachte obstakels de juiste koers te behouden, kun je best wat steun gebruiken. Aan de hand van de vier inzichten kun je veel uitdagingen aan en groeien in je rol.

De vier inzichten

Samen doen

Meenemen

Eigenaarschap

Support

Word je je eenmaal bewust van de samenhang van deze inzichten, dan heb je de mogelijkheid om je tijd efficiënter in te zetten en daarmee te zorgen voor een betere en sterkere vereniging. Met de workshop ‘4 inzichten voor bestuurders’ krijg je een aantal handvatten om met je medebestuurders aan de slag te gaan en een sfeer op de club te creëren waar iedereen met plezier kan sporten en zich optimaal kan ontwikkelen.

Interactie

De kracht van de workshop zit in de interactie tussen de verschillende verenigingsbestuurders. Het leren van elkaar en het uitwisselen van ervaringen is erg leerzaam. Herkenbare en dagelijkse situaties komen aan bod, zoals een medebestuurder die zijn afspraken niet nakomt tot het niet uit handen dúrven geven van taken terwijl hijzelf overloopt. Herken je dit? Dan is deze workshop dé kans voor jou om onder deskundige begeleiding relevante praktijkcases te behandelen.

Door wie?

Deskundige trainers van de eigen sportbond en de Academie voor Sportkader verzorgen de workshops. Zij hebben ervaring met de uitdagingen waar bestuurders van jouw vereniging voor staan. Voor deze workshop zijn minimaal 3 bestuurders per vereniging uitgenodigd. Het maximaal aantal verenigingen per workshop is 5 zodat er volop interactie mogelijk is. De workshops hebben een duur van 2,5 uur en vinden plaats door het hele land, meestal in de avond.

Geïnteresseerd?


Neem contact op met jouw sportbond of met de Academie voor Sportkader via opleidingen@nocnsf.nl.

Er zijn overigens meer concrete handvatten en hulpmiddelen en je te verbeteren als clubbestuurder. Je kunt er hier op Sport.nl/Voorclubs meer over lezen.

  • Datum: 26-10-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Vrijwilligers & personeel Opleidingen en bijscholingen Bestuurlijke vernieuwing

Lees ook