Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring


Wat kan Maatschappelijk Financieren betekenen voor mijn sportclub?

Verenigingen, sportclubs, stichtingen en gemeentelijke sportbedrijven kunnen Maatschappelijk Financieren aanvragen. Vaak wordt beroep gedaan op subsidie van overheden. Sport blijft op die manier toegankelijk voor de lokale bevolking. Dit heeft echter wel weer als gevolg dat sportorganisaties afhankelijk kunnen worden van overheidssubsidies. Maatschappelijk Financieren kan jouw sportclub minder afhankelijk maken van deze subsidies.

Concreet kan Maatschappelijk Financieren ondersteunen bij:

 • ontwerpen van financieringen;
 • opstellen van financieringsdocumenten;
 • adviseren over politieke besluitvorming;
 • coördineren en begeleiden van de aanvraag;
 • selecteren van kandidaat-kredietverleners;
 • aantrekken en storten van het kapitaal.

Voor Nationaal Sportcentrum Papendal organiseerde Maatschappelijk Financieren concurrentie onder twaalf kandidaat-kredietverleners. Zo werd de meest gunstige lening tot stand gebracht. Deze kredietverlener heeft daarnaast toevallig grote bekendheid in de sportwereld.

Hoe ga ik te werk?

Via maatschappelijk-financieren.nl kun je contact opnemen voor een oriënterend gesprek. Dit kan zowel telefonisch als face to face. Samen wordt in kaart gebracht om welk project het gaat, welke partijen betrokken zijn en wat eventuele risicofactoren zijn. Dan is het dus ook van belang de financiële situatie van jouw club goed in beeld te hebben. Daarnaast wordt de haalbaarheid getoetst en komt Maatschappelijk Financieren met een voorstel.

Maatschappelijk Financieren werkt in drie verschillende fasen:

 1. Besluitvorming
  In beeld brengen van de structuur, organisatie en exploitatie. De fase eindigt met een besluitvormingsdocument waarmee de gemeenteraad een overwogen besluit kan nemen.
 2. Financieringsaanvraag
  Het ontwerp van de financiering. Opstellen van de financieringsdocumenten en juridisch toetsen.
 3. Uitvoering 
  Uitnodigen van kandidaat-kredietverleners om een aanbod uit te brengen. Aantrekken van het kapitaal aan de hand van een protocol en dit storten op een vooraf vastgestelde datum.

Je kunt ook vrijblijvend een offerte aanvragen.

 • Datum: 08-11-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Bestuur & organisatie Financiën Subsidies

Lees ook