Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Het indexcijfer onder de jeugd was in oktober van 2017 nog 136, maar een maand later was het een indrukwekkende 189. Dat betekent dat in de leeftijdscategorie tussen de 5 en de 18 jaar in november maar liefst 84 procent minimaal vier keer per maand sportte. Dat percentage komt overeen met 2,3 miljoen sportende jongeren. De grootste stijgers onder de jeugd in vergelijking met november een jaar eerder zijn volleybal/beachvolleybal, judo en tennis/rolstoeltennis.

Voor de gehele bevolking geldt dat ten opzichte van november een jaar eerder vooral wandelen en wielrennen/toerfietsen stijgers zijn, met respectievelijk 320.000 en 210.000 meer beoefenaars. Nummer drie op dit lijstje is opvallend genoeg tennis/rolstoeltennis. In die sport vertoont een vergelijking van november 2016 en november 2017 een toename van 160.000 beoefenaars.

Op zoek naar meer informatie? Op de website van NOC*NSF kun je de hele rapportage van november 2017 downloaden.

  • Datum: 26-01-2018

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Ledenwerving & –behoud Ledenbehoud Analyse

Lees ook