Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

1 op 5 kiezers denkt aan sport

Uit het onderzoek van het Mulier Instituut bleek dat één op de vijf kiesgerechtigden de sportstandpunten van politieke partijen meeneemt bij de keuze in het stemhokje. Ook vindt zo’n veertig procent van de kiesgerechtigden dat de gemeente niet moet bezuinigen op het sport- en beweegbeleid. Schoolzwemmen wordt vooral genoemd als doel om extra in te investeren. Het beeld van het belang van sport en bewegen bij kiezers wordt nog eens bevestigd door recent onderzoek van GFK, in opdracht van NOC*NSF.

Direct aan het werk!

Sport en bewegen in het algemeen, maar vooral ook de initiatieven en belangen van jouw club op de kaart zetten, dat begint bij contact zoeken met de lokale politieke partijen. Per mail, per brief of tijdens een ontmoeting. Informatieavonden en andere bijeenkomsten zijn er veel in Nederland, zeker in deze tijd. In de informatie over de komende gemeenteraadsverkiezingen hier op Sport.nl/Voorclubs lees je meer over de kansen en mogelijkheden voor clubs en worden praktische handvatten geboden om effectief aan de slag te gaan. Daar komt ook uitvoerig de belangrijke rol aan de orde die de samenwerking onder de noemer SportcampagneteamNL daarbij kan spelen.

  • Datum: 27-02-2018

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Samenwerking Gemeenten

Lees ook