Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Want om jongeren in beweging en aan gezonde(re) voeding te krijgen, is lokaal beleid essentieel. En daarin is natuurlijk een belangrijke rol weggelegd voor onder meer de gemeentes, scholen, buurtsportcoaches en sportclubs.

Thema’s

Vanaf dinsdag 6 maart staat elke dag een ander campagnethema met betrekking tot een gezonde leefstijl voor de jeugd centraal. Achtereenvolgens zijn dat schoolomgeving, buurt, media, thuis en sport & vrije tijd. Zeker laatstgenoemd thema biedt alle mogelijkheid om leuke en aantrekkelijke sportactiviteiten te organiseren. Clubs die dat op hun eigen terrein doen, kunnen zo bovendien in één keer een groot aantal potentiële nieuwe leden op hun park verwelkomen! Ook is de laatste campagnedag dé dag om Team:Fit centraal te stellen. Team:Fit is het initiatief vanuit JOGG om sportclubs en vooral sportkantines te helpen met de beschikbaarheid van een gezond(er) aanbod.

Word actief!

JOGG hoopt op haar beurt gedurende de campagneweek voor de gezonde jeugd zo veel mogelijk landelijke media-aandacht voor haar organisatie en voor al het werk dat JOGG-professionals en partners lokaal verzetten, te genereren. In alle JOGG-gemeentes en -regio’s worden in de campagneweek ook dagelijks vanuit JOGG-gecoördineerde activiteiten georganiseerd. Ben je met jouw club gevestigd in een JOGG-gemeente, informeer dan vooral bij de gemeente naar de plannen en de mogelijkheden om aan te haken bij initiatieven.

Campagnewebsite

Maar ook als jouw gemeente geen JOGG-predicaat heeft, zijn er mogelijkheden. Misschien wil je sowieso iets organiseren in het teken van gezondheid bij de jeugd of kun je jouw gemeente aansporen om actief te worden. Op www.weekvoordegezondejeugd.nl vind je alle informatie over de campagneweek, waaronder een perstoolkit en promotiemateriaal. En ga je aan de slag met dit thema, laat dan ook van je horen via social media en gebruik daarbij vooral de hashtag #wvdgj.

  • Datum: 13-02-2018

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Accommodatie Kantine Gezonde Sportkantine

Lees ook