Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Team:Fit is het landelijke initiatief van JOGG om sportkantines in Nederland gezonder te maken. Team:Fit biedt ondersteuning en informatie over het gezonder maken van het aanbod in de kantine en hoe je dat praktisch aan kunt pakken met een goede kans op succes. Bovendien vind je op de website van Team:Fit veel best practices van verenigingen die al stappen hebben ondernomen om tot een gezonder aanbod in de kantine te komen. In de filosofie van Team:Fit kunnen sportclubs uiteindelijk drie niveaus van gezondheid in de kantine bereiken: goud, zilver en brons.

‘Gezonde keuze stimuleren’


“We streven ernaar om kinderen en jongeren op te laten groeien in een omgeving waarin de gezonde keus de makkelijkste keus is. Daarom ben ik heel blij om te zien dat op steeds meer plekken waar kinderen zo veel tijd doorbrengen, de gezonde keus gestimuleerd wordt!”, aldus Marjon Bachra, directeur van Jongeren Op Gezond Gewicht.

Rotterdam geeft goede voorbeeld


De horeca van de genoemde locaties van het Sportbedrijf Rotterdam voldoen  nu aan de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. “Als gemeente Rotterdam geven we het goede voorbeeld”, aldus Wethouder Sport in Rotterdam, Adriaan Visser. “We zijn bezig het productenaanbod op nog meer locaties gezonder te maken. We dagen andere aanbieders in de stad uit dit gezonde voorbeeld te volgen.”

Samen optrekken

Via gemeentelijke sportaccommodaties of zwembaden kunnen gemeenten zelf een gezondere omgeving stimuleren. “JOGG-gemeente Rotterdam is een mooi voorbeeld van hoe een gemeente haar steentje kan bijdragen aan het bevorderen van een gezonde sportomgeving voor jongeren”, zegt Marjon Bachra. “We moedigen elke JOGG-gemeente aan om net als Rotterdam met de accommodaties aan de slag te gaan. Alleen door samen op te trekken, kunnen we de omgeving waarin jongeren opgroeien gezonder maken.”

  • Datum: 14-03-2018

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Accommodatie Kantine Gezonde Sportkantine

Lees ook