Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Deze verkiezing is een initiatief van NOC*NSF, Kunstbende en LKCA (Cultuureducatie en Amateurkunst) samen met de Rabobank. Het doel van de verkiezing is de kracht van de sport- en cultuurvereniging bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers zetten.

Nomineer jouw club!

Dus ben jij ervan overtuigd dat jouw sportclub de spotlights verdient en moet meedingen naar de titel Vereniging van het Jaar? Nomineer je vereniging dan via www.verenigingvanhetjaar.nl. Dat kan vanaf donderdag 15 maart. Eenmaal genomineerd kant het publiek vanaf 9 april een stem uitbrengen op en een waarderingscijfer geven aan de club van haar keuze. Op deze manier kun je uiteindelijk winnaar worden van jouw gemeente. In elke gemeente wint de sport- en de cultuurvereniging met de hoogte score, waar het aantal stemmen en de waarderingscijfers beide voor de helft meetellen. Om winnaar te worden in een gemeente heeft een club wel minimaal vijftig stemmen nodig.

Op 25 mei wordt duidelijk welke clubs winnaars zijn van hun gemeente. Voldoende stemmen haal je natuurlijk mede door een goede campagne en daarom zijn vanaf het begin van de stemperiode op de website verscheidene gratis promotiematerialen beschikbaar. Naast de website kun je de verkiezing overigens ook op de voet volgen via Twitter, Facebook, Youtube en Instagram

De vakjury

Vervolgens barst de strijd in de provincies los. Ook in iedere provincie wint de sport- en de cultuurvereniging met de hoogste score. Die clubs hebben nog maar één stap te nemen naar de landelijke finale in september, tijdens de Nationale Sportweek. De drie sportclubs en de drie cultuurverenigingen die uiteindelijk doordringen tot die finale, worden gekozen door een speciale vakjury, onder anderen bestaande uit zeilster Marit Bouwmeester, danser/performer Juvat Westendorp, beachvolleyballers Brouwer & Meeuwsen, presentator Erik van der Hoff, hockeyer Robbert Kemperman en zanger Lucas Hamming.

De te winnen masterclasses bestaan onder meer uit:

 • Clinic voor de leden onder begeleiding van een topsporter of topartiest
 • Workshop naar keuze voor het bestuur
 • Workshop naar keuze voor commissieleden/docenten/scheidsrechters/coaches/…
 • Sessie voor alle leden over de relatie tussen gezonde voeding en het leveren van prestaties
 • En dit allemaal in een verzorgde en feestelijke setting bij jou op de vereniging

 Maar ook stemmers dingen mee naar mooie prijzen, zoals:

 • Overnachting Papendal
 • Tickets EK Beachvolleybal
 • Kaartjes Lowlands
 • Kaartjes TivoliVredenburg
 • TeamNL kledingpakket

 

Verenigingen: het grootste sociale netwerk van ons land

Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen. Sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken. Ze vormen het grootste sociale netwerk van ons land. Ook leiden ze talenten op die zonder vereniging of stichting nooit zo ver zouden komen. Verenigingen zijn heel bijzonder en dat mag gezien worden!

De Rabobank, NOC*NSF, het LKCA en Kunstbende geloven in de kracht en het belang van sport- en cultuurverenigingen. Zij werken samen om de maatschappelijke betrokkenheid van verenigingen te vergroten door verenigingen te stimuleren open te staan voor nieuwe verbindingen en samenwerkingen.

Samen willen we verenigingen aan de hand van hun eigen ambities zelfredzamer, vitaler en gezonder maken. Want verenigingen kunnen een belangrijke rol spelen in de gezondheid en vitaliteit van mensen.

 • Datum: 15-03-2018

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Bestuur & organisatie Samenwerking De kracht van de combinatie sport en cultuur Andere sportclubs

Lees ook