Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Team:Fit

Dat is dus ook dé dag van deze bijzondere week om met jouw club aan te haken met initiatieven en activiteiten op het gebied van gezonde(re) producten in de sportkantine, goed en verantwoord beleid op het gebied van alcohol schenken en roken op de club.

Gezonde producten in de kantine en mensen interesseren voor gezondere snacks en maaltijden op de club, staat natuurlijk bij uitstek centraal op www.team:fit.nl. Want hiermee beginnen is lang niet altijd makkelijk en misschien heb je nogal wat vragen. Op de website van Team:fit vind je uitgebreide en praktische informatie en talloze inspirerende voorbeelden van clubs die je voorgingen! En kijk voor meer inspiratie ook vooral op www.weekvoordegezondejeugd.nl. Je vindt er onder meer leuke filmpjes van de dagen die al achter de rug zijn.

Alcohol

Gezondheid op de club hangt natuurlijk ook nauw samen met een verantwoord alcoholbeleid. Alcohol verkopen aan mensen onder de 18 jaar is verboden, die regel is duidelijk en simpel. Maar deze regel goed naleven, is zeker voor sportclubs een uitdaging. Wat moet je weten voordat je als vrijwilliger achter de bar gaat staan, aan welke eisen moet je voldoen en waar liggen risico’s op eventuele overtredingen van het reglement? Hier op Sport.nl/Voorclubs lees je er alles over en komt bijvoorbeeld ook iets belangrijks als de Instructie Verantwoord Alcohol schenken aan bod. Bovendien zijn er inspirerende en voorlichtende campagnes zoals Blijf Helder en vanuit de overheid Nix18.

Roken, rookvrije sportclubs

Ten slotte is roken een voor de hand liggend risico voor de gezondheid, zeker voor jongeren. En op de sportclub komen nu eenmaal veel jongeren samen. Rookvrije sportverenigingen hebben veel draagvlak, maar liefst 89 procent van de bevolking is voor. De Hartstichting heeft als ultieme stip aan de horizon de Rookvrije Generatie gezet en streeft in dat kader ook naar rookvrije sportverenigingen. Er is nog een lange weg te gaan, maar het idee van de volledig rookvrije sportclub wint aan populariteit. De terreinen van zeker veertig clubs zijn volledig rookvrij en steeds meer clubs werken toe naar dat doel. Lees zelf meer over roken op de club en bekijk ook eens de Toolkit Rookvrij Sporten!  

Er is nog tijd genoeg om op jouw club zaterdag iets te organiseren in het teken van de Week voor de Gezonde Jeugd, al is het maar een kraam met gezonde broodjes van de plaatselijke broodjeszaak! Kijk op www.team:fit.nl en www.weekvoordegezondejeugd.nl voor inspiratie en ga aan de slag!

  • Datum: 08-03-2018

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Samenwerking Gemeenten Onderwijs Andere sportclubs Accommodatie Kantine Alcohol en sport Rookvrij

Lees ook