Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

De Mobilitheek biedt mensen met een beperking de mogelijkheid laagdrempelig mobiliteitshulpmiddelen uit te proberen en er is tevens deskundige begeleiding beschikbaar. Het initiatief moet sport en beweging onder Hagenaars stimuleren.

Voorbeeld van inclusie

Sport is een uitgelezen middel om mensen maatschappelijk te betrekken, ze te laten deelnemen aan de maatschappij en tegelijkertijd beweging en gezondheid te stimuleren. En dat blijkt ook uit het project van de Mobilitheek. De jury koos voor de Mobilitheek, omdat het bij uitstek een voorbeeld van inclusie is. Het is een innovatief idee, dat vermenigvuldigbaar en uitrolbaar is op veel locaties in de stad, dat de participatie in de samenleving verbetert en deels kan worden bewerkstelligd met het te winnen prijzengeld. ‘Daarnaast heeft de doelgroep duidelijk voordeel van het idee, dat volledig in lijn is met de plannen om de participatie in Den Haag de komende jaren flink te laten groeien’, aldus het juryrapport.

Een initiatief om rolstoelriksja's te verhuren ontving de aanmoedigingsprijs en Running Blind, de organisatie die sinds twee maanden Nordic Walking aanbiedt voor mensen met een visuele beperking, kreeg een eervolle vermelding.

Aangepast sporten op de club

De rol van betekenis die sport in onze maatschappij kan hebben, kan ook versterkt worden door sportverenigingen in Nederland. In Nederland zijn circa 1,7 miljoen mensen met een beperking en zij sporten aanzienlijk minder dan mensen die zonder beperking. Met sportaanbod op maat voor deze doelgroep kan daar verandering in komen en daar liggen kansen voor verenigingen. Dat zien veel sportclubs zelf ook, maar een terugkerende vraag is dan: hoe begin ik? Enkele mogelijke antwoorden op die vraag vind je hier op Sport.nl/Voorclubs. Er is uitgebreide informatie beschikbaar over aangepast sporten. Bovendien is er een stappenplan waarmee clubs direct aan de slag kunnen. Bekijk wat jouw club kan doen!

  • Datum: 10-04-2018

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Ledenwerving & –behoud Ledenwerving Ledenbehoud De 6 van Aangepast Sporten Kwetsbare mensen Gastvrijheid werft en bindt leden!

Lees ook