Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Het is een van de meest in het oog springende conclusies in het Jaarbericht Verenigingsmonitor van Mulier Instituut. Daarin geeft het Instituut de resultaten weer van de verschillende peilingen bij het MI Verenigingspanel in 2017.

Aan de uitgavekant zijn de clubs een groot deel van hun kosten kwijt aan de accommodatie. Bij verenigingen met een eigen accommodatie is zo’n 29 procent van de kosten bestemd voor de accommodatie en bij verenigingen zonder eigen accommodatie gaat het om 50 procent van de kosten.

Enkele andere resultaten uit het Jaarbericht Verenigingsmonitor 2017:

  • Bijna de helft van de verenigingsbestuurders (47%) heeft de afgelopen twaalf maanden te maken gehad met ongewenst gedrag bij of rondom activiteiten van de vereniging.
  • Bij 71 procent van de verenigingen is de afgelopen drie jaar op een of meer manieren gewerkt aan verbetering van de kwaliteit van het sportaanbod, zoals cursussen voor trainers/begeleiders (42%) en uitbreiding aantal trainers/begeleiders (28%).
  • De gemiddelde leeftijd van de verenigingsbestuurders is 54 jaar. Het gemiddeld aantal bestuursleden is vijf, waarvan een op de drie (29%) vrouw.
  • Een derde van de sportverenigingen geeft aan dat het aanbod in hun kantine in het afgelopen jaar gezonder is geworden.
  • 87 procent van de verenigingen heeft energiebesparende voorzieningen zoals een HR-verwarmingsketel of isolerende beglazing.

Het zwaartepunt van de verdeling van de vragen over de thema’s is elk jaar anders bij het MI Verenigingspanel in 2017. Veilig Sportklimaat en accommodaties waren deze keer de centrale thema’s in de peilingen. Daarnaast is naar zorg en gezondheid, verenigingsbestuur, financiën, duurzaamheidsmaatregelen en investering in sport- en beweegaanbod gevraagd. Geïnteresseerd in meer resultaten, lees dan vooral de rapportage Jaarbericht Verenigingsmonitor 2017.

  • Datum: 31-05-2018

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Bestuur & organisatie Financiën

Lees ook