Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. Het is de 15e keer dat NOC*NSF samen met bonden, gemeenten, partners, onderwijs en sportclubs de Nationale Sportweek organiseert.

‘Groot compliment’

“Dat Helmond is uitgekozen door NOC*NSF zegt alles over hoe wij in onze stad bezig zijn met sport en bewegen”, zegt wethouder Sport van de gemeente Helmond, Frans Stienen. “Dat is een groot compliment aan alle Helmondse sportorganisaties en -verenigingen! Gaststad zijn geeft weer een extra impuls. De sportweek wordt daardoor namelijk groter van opzet. Dat geeft nog meer inwoners de kans om kennis te maken met en geïnspireerd te raken door sport en beweging in onze stad.”

Richard Kaper, manager Sportparticipatie bij NOC*NSF, toont zich eveneens heel blij met de bekendmaking van Helmond als host city: “Sport is passie, sport is gezond en sport zorgt voor vriendschap en respect. Op dit moment sporten al 10 miljoen Nederlanders elke week en wij zijn er van overtuigd dat nog veel meer Nederlanders kunnen genieten van zelf sporten en bewegen. Daarom organiseren we jaarlijks de Nationale Sportweek. We zijn blij dat Helmond als host city van de Nationale Sportweek zich hier actief voor inzet.”

Vijf host cities

In voorgaande jaren was er altijd één host city van de Nationale Sportweek, maar om tijdens het jubileumjaar maximaal de kracht van een nationale campagne te benadrukken, bestaat de sportweek van 2018 uit vijftien dagen met vijf host cities. Helmond is na Groningen en Deventer de derde stad die zich host city mag noemen.

De Nationale Sportweek is een onderdeel van de Europese week van de Sport en wordt mede gefinancierd vanuit het Erasmus Plus programma. Doel van de Europese week van de Sport is om Europa te inspireren om meer te bewegen. Let’s be #BeActive !

  • Datum: 31-05-2018

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Ledenwerving & –behoud Ledenwerving Nationale Sportweek Gemeenten

Lees ook