Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

De verkiezing, een initiatief van NOC*NSF, Kunstbende en LKCA (Cultuureducatie en Amateurkunst) samen met de Rabobank, heeft als doel de kracht van de sport- en cultuurvereniging bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers zetten.

Dat nu verenigingen uit 271 gemeenten meedoen aan de verkiezing, houdt in dat 71% van alle gemeenten in Nederland kans maakt op een sport- of cultuurvereniging die zich straks ‘Gemeentewinnaar Vereniging van het Jaar’ mag noemen. Wie de winnaars worden, hangt af van het aantal stemmen dat de verenigingen krijgen. En stemmen kan dus heel even, tot 20 mei via www.verenigingvanhetjaar.nl.

Verenigingen met bijzondere verhalen

Verenigingen gaven bij de nominatie aan waarom zij de titel ’Vereniging van het Jaar’ verdienen. Al deze verhalen zijn te lezen op www.verenigingvanhetjaar.nl/verenigingen. Hieronder enkele citaten uit de inzendingen. Bijvoorbeeld het verhaal van het Ridderkerks Symfonieorkest:

“De samenwerking met gemeente Ridderkerk, de muziekschool en andere verenigingen staat bij het orkest hoog in het vaandel. Het RSO zet zich in om try-out concerten te geven in een verzorgingshuis, woonzorginstelling of als 'ukkepuk-concert' voor de allerjongsten. Ook treedt het RSO regelmatig op bij een openluchtevenement in de gemeente. Het Ridderkerks Symfonieorkest is een ambitieus en gevorderd amateur symfonieorkest en bestaat sinds 1982”. 

Afgelopen week kwam in een artikel op Sportnowhowxl.nl ook nog eens uitgebreid aan de orde waarom deze verkiezing in het leven is geroepen en welke waarde het kan hebben.

Bezoek bekende jury aan de vereniging

Rond 25 mei worden zowel de gemeente- als provinciewinnaars bekendgemaakt. Vervolgens brengt een jury een bezoek aan de provinciewinnaars. In de jury zitten diverse professionals uit de sport- en cultuurwereld. Bekende namen zijn zeilster Marit Bouwmeester, hockeyer Robbert Kemperman, het beachvolleybal duo Brouwer en Meeuwsen, zanger Lucas Hamming, presentator Erik van der Hoff en choreograaf Juvat Westendorp. Op basis van het juryoordeel wordt er een top 3 gekozen in de categorie sport en cultuur. De twee winnende verenigingen worden bekendgemaakt tijdens de Nationale Sportweek in september en mogen daar hun prijs in ontvangst nemen.

Masterclasses voor de winnaars

De winnende sport- en cultuurvereniging wordt beloond met professionele masterclasses die de vereniging sterker maken. Bovendien maakt een productiemaatschappij een professionele promotiefilm om de vereniging extra in de schijnwerpers te zetten.

  • Datum: 18-05-2018

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Samenwerking Andere sportclubs De kracht van de combinatie sport en cultuur

Lees ook