Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

De KNVB signaleert, net als steeds meer andere bonden, dat de rol van clubbestuurders in een snel veranderende samenleving complexer en uitdagender wordt en vooral meer kennis van zaken vraagt. Clubbestuurders moeten van steeds meer markten thuis zijn. Om op die ontwikkelingen in te spelen start de KNVB een opleiding om de kennis en vaardigheden van bestuurders te vergroten.

Leren van andere clubs

Begin mei organiseerde de KNVB al een masterclass 'Besturen met Impact', die als pilot diende voor de opleiding later dit jaar. Tijdens die tweedaagse training kregen vijftien bestuursleden van amateurclubs de kans te reflecteren op hun eigen functioneren om verbeterpunten te ontdekken. De deelnemers reageerden enthousiast op de opleiding: "Je doet niet alleen kennis op over jezelf, je leert ook hoe andere bestuursleden hun club organiseren en thema’s aanpakken”, liet Pieter van Rijs, voorzitter van MVV’27, weten op KNVB.nl.

18 locaties

De Bestuurdersopleidingen 'Besturen met Impact' worden op achttien locaties gegeven, zodat bestuurders het programma met verenigingen uit de buurt kunnen volgen. Dat draagt volgens de KNVB ook bij aan het bouwen van een lokaal netwerk van bestuurders met passie. Op die manier kunnen bestuursleden van voetbalverenigingen ook na hun opleiding van elkaar blijven leren.

Persoonlijke verdieping

De opleiding bestaat uit vier modules en een start met een intake. In vier bijeenkomsten wordt ingegaan op de thema's: persoonlijk leiderschap, strategisch besturen, verbinden en maatschappelijk ondernemerschap. De opleiding is daardoor sterk gericht op persoonlijke verdieping en het leren van andere bestuurders. Zit jij in het bestuur van een voetbalclub en ben je geïnteresseerd? Lees alles over de opleiding op KNVB Assist.

Hier op Sport.nl/Voorclubs is ook de nodige informatie te vinden over ondersteuning voor clubbestuurders. Zo komen onder meer de verschillende aspecten en de voordelen van Bestuurlijke Vernieuwing en de Vier Inzichten voor Bestuurders met de daaraan gekoppelde workshop vanuit de Academie voor Sportkader uitgebreid aan de orde. Bovendien wordt op deze website ook uitvoerig aandacht besteed aan het inmiddels bekende principe Back2Basics, ooit bedacht door consultant Berend Rubingh, in samenwerking met de KNVB.

  • Datum: 19-06-2018

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Bestuur & organisatie Opleidingen en bijscholingen Bestuur & organisatie Vrijwilligers en personeel Personeel

Lees ook