Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Dat in de sport niet alle zaken aangaande privacy al volledig geregeld zijn en niet iedereen het belang ervan volledig onderkent, bleek recent dus wel. Naast een uitgebreide tool die verenigingen stapsgewijs ondersteunt bij het regelen van de zaken, zijn daarom de afgelopen tijd voor bonden verscheidene werkochtenden gehouden op het gebied van privacy. En er is meer ondersteuning.

VWS biedt hulp met helpdesk

Opslaan en beveiligen van contact- en andere persoonlijke gegevens, toestemming om foto’s van leden in publicaties te gebruiken, het moet allemaal zijn vastgelegd. En dat blijkt best een uitdaging voor veel organisaties en zeker ook voor sportclubs. Het ministerie van VWS beseft dat terdege en wil waar mogelijk steun bieden. Daarom heeft het ministerie in samenwerking met koepelorganisaties in de zorg en het sociaal domein de AVG-Helpdesk voor Zorg en Welzijn in het leven geroepen. Naast DAS voor de Sport en de Stichting AVG is ook dit een plek waar je terecht kunt met al je vragen op het gebied van de AVG.

Stappenplan

Het eerder genoemde stappenplan werd ontwikkeld door de Stichting AVG in nauw overleg met NOC*NSF en een groot aantal samenwerkende bonden. Sportclubs kunnen via hun bond een voucher met login krijgen en het plan zelf doorlopen. Aan het plan kunnen geen rechten worden ontleend, maar biedt clubs wel veel meer zekerheid dat ze aan alles hebben gedacht. Inmiddels zijn er meer dan 14.500 vouchers aangevraagd en zijn meer 9.200 ervan daadwerkelijk gebruikt, wat neerkomt op zo’n 63,5 procent. Heb jij het stappenplan met jouw club nog niet doorlopen? Doe dat dan alsnog!

In het afgelopen half jaar is hier op Sport.nl/Voorclubs veel gepubliceerd over de AVG en de betekenis voor sport. Benieuwd of je iets gemist hebt? Lees alle informatie over de AVG nog eens rustig terug.

  • Datum: 25-06-2018

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Bestuur & organisatie Wet- en regelgeving Alles over de AVG

Lees ook