Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Het sportaanbod varieert per schoolsportvereniging en wordt afgestemd op de wensen van de kinderen. De traditionele verenigingssporten als voetbal, honkbal, atletiek en turnen worden aangeboden, maar ook nieuwe vormen van sport als aikido, flagfootball en unihockey behoren tot de mogelijkheden. Een schoolsportvereniging biedt minimaal vier takken van sport aan, zodat de kinderen ook kunnen uitproberen en uiteindelijk kiezen. Dat proces start met enkele proeflessen, waarna een gesprek volgt met de ouders en de kinderen samen met de ouders beslissen of ze lid van de vereniging worden.

Resultaten

De schoolsportvereniging heeft in 12,5 jaar veel bereikt. Er zijn inmiddels 16 schoolsportverenigingen die samen hebben gezorgd dat al meer dan duizend kinderen lid zijn geworden van een sportclub. Dat zijn mooie resultaten, maar een initiatief als de schoolsportvereniging kan ook verenigingen veel brengen. De ‘open’ houding van clubs in de maatschappij in deze tijd is steeds belangrijker. Samenwerking met de lokale overheid en maatschappelijke organisaties om sport voor zo veel mogelijk mensen mogelijk te maken. Bovendien straalt een actieve, maatschappelijke rol weer goed af op de vereniging.

Inspiratie

Het jubileum van de Rotterdamse schoolsportvereniging was een mooie gelegenheid voor Rotterdam Sportsupport om een E-zine over de schoolsportvereniging uit te brengen. Het magazine gaat dieper in op de historie van de schoolsportvereniging, de samenwerking met verschillende partijen binnen het project en er komen tal van praktijkvoorbeelden aan bod.

Het magazine, maar ook de informatie hier op Sport.nl/Voorclubs over werving van jeugdleden, samenwerking met scholen en de gemeente en het principe van de ‘Open Club’ bieden veel inspiratie om zelf aan de slag te gaan met sportprojecten en -aanbod voor jeugd. Kijk het vooral door en zie welke initiatieven je zelf al kan nemen!

  • Datum: 12-07-2018

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Onderwijs Samenwerking Onderwijs Gemeenten

Lees ook