Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

En die promotie gebeurt dan voornamelijk bij een belangrijke doelgroep voor clubs: de jeugd. Daar zit voor veel sporten én voor de meeste sportverenigingen immers de groei en de toekomst van de club. Er zijn hier op Sport.nl/Voorclubs de afgelopen jaren meer voorbeelden voorbij gekomen over samenwerking tussen sport en BSO, zoals in Haarlem en Rosmalen. Recent verscheen op Centrecourt.nl, platform van de KNLTB voor verenigingsbestuurders en tennisleraren, een verhaal over hoe Tennisschool De Kloek de samenwerking met de BSO had gezocht.

‘Tennis past prima op BSO’

De Kloek, actief in de kop van Noord-Holland, realiseerde zich de eventuele win-win-situatie van zo’n samenwerking en besloot in actie te komen. Het zocht contact met verschillende BSO’s die dicht bij een tennisvereniging gevestigd waren. Dat bleek een succesformule. Inmiddels doen veel kinderen bij BSO’s in diverse plaatsen aan tennis tijdens hun buitenschoolse verblijf. Voor Laurens Vredenburg, tennisleraar van De Kloek, was het geen complete verrassing dat tennis aansloeg bij de kinderen. Hij bracht geregeld zijn dochter naar een BSO en zag daar kinderen allerlei activiteiten doen. “Voetballen, touwtjespringen. Tennis past daar prima tussen, dacht ik. De banen op verengingen zijn meestal leeg op de uren dat kinderen bij de buitenschoolse opvang verblijven, ouders zijn blij dat hun kinderen bewegen en de BSO kan zich onderscheiden met een professioneel tennisprogramma.”

Samen perfecte oplossing zoeken

De Noord-Hollandse tennisleraar liep enkele BSO’s binnen om zijn plannen te bespreken en zo is het balletje gaan rollen. “Elke BSO verkeert natuurlijk in een andere situatie”, gaat Vredenburg verder. “Je hebt te maken met grote en kleine groepen, een ruim of beperkt budget, veel of weinig baancapaciteit bij de tennisvereniging. We zijn dus samen gaan kijken naar een perfecte oplossing. De grotere BSO’s beschikken vaak over budget en zijn bereid te investeren als dat de ontwikkeling van de kinderen goed doet. Kleinere BSO’s gaan eerst in overleg met ouders of er ruimte is voor een bijdrage. Vaak staan de ouders hier positief tegenover. Wij verzorgen met de tennisschool de lessen en passen deze aan aan het niveau van de deelnemende kinderen.”

Inmiddels bieden zo'n tien BSO’s op verschillende locaties in de kop van Noord-Holland tennis aan hun kinderen aan. “Overal vinden de kinderen het leuk. Bij TV Obdam bijvoorbeeld kunnen kinderen acht weken lessen voor € 25,-. 32 kinderen maken hier gebruik van. Dan kom je al gauw op een mooi bedrag dat voordeel biedt voor alle partijen.”

Benieuwd hoe de tennislessen precies werden ingericht en hoe De Kloek daarbij te werk ging? Lees het hele verhaal over de tennisschool op Centrecourt.nl

  • Datum: 18-07-2018

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Gemeenten Samenwerking Onderwijs Gemeenten

Lees ook