Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

De EDS werd een aantal jaren geleden in het leven geroepen als vervanger van de zogeheten Ecotaks. De EDS is bedoeld om verduurzaming van en energiebesparende maatregelen bij sportaccommodaties te stimuleren, door de grootste investeerders in duurzame maatregelen ook de meeste financiële steun te bieden.

Met de regeling kan tot 30 procent van de investering in materiaal ter verduurzaming van de accommodatie worden gedekt. Doorgaans moeten sportclubs die halverwege het jaar plannen maken, zich voor steun vanuit de EDS richten op het volgende kalenderjaar. Maar nu is er dus nog budget voor 2018 en kan een aanvraag bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) direct lonen.

Alternatieve regeling

De regeling was vanaf de start in 2016 een groot succes, met zeker 700 aanvragen op jaarbasis en een subsidiepot die steeds al na enkele dagen leeg was. En dat was ook de reden voor VWS om nu twee miljoen extra uit te trekken. Overigens is 2018 ook het laatste jaar dat de EDS in deze vorm beschikbaar is. Een alternatieve regeling in 2019 maakt het naar verwachting mogelijk 35 procent van duurzaamheidsinvesteringen terug te krijgen.

Waarborgfonds

Populaire duurzaamheidsmaatregelen als de aanschaf van zonnepanelen en ledverlichting kunnen grote energiebesparing opleveren en verdienen zichzelf dus terug. Maar dat betekent nog niet dat elke vereniging in staat is dergelijke investeringen te doen. De Stichting Waarborgfonds Sport kan in die gevallen uitkomst bieden. Met borging van SWS is het voor sportverenigingen mogelijk om bancair tegen gunstige voorwaarden te lenen. Bij investeringen ter verduurzaming van de accommodatie kan SWS zelfs voor 100 procent van de investering garant staan.

  • Datum: 02-07-2018

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Accommodatie Duurzaamheid Financien en subsidies

Lees ook