Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Als club aanhaken is niet moeilijk. Maak een profiel aan op Clubprofiel.nl, meld je vereniging aan via AHSportactie.nl en bedenk welke activiteit jij met je vereniging wil aanbieden. Dat kan van alles zijn. Een proefles, een clinic, een gelegenheid om vrij te spelen, noem maar op. Denk er met jouw leden over na en meldt de activiteiten voor 17 september aan. En zoek, indien mogelijk, ook contact met de Albert Heijn bij jou in de buurt. Wellicht kun je samenwerken om jouw sport en club in de winkel te promoten.

Clinics bij Boskoop

Bij TV Boskoop konden geïnteresseerden in september met de AH Sportactie deelname aan een van de clinics boeken. Of ze konden vrij spelen. De clinics, die ook toegankelijk waren voor nieuwe leden, werden georganiseerd op drie dagen in het najaar, samen met Tennisschool 2R-Sports. “De mensen die zich hadden aangemeld, hebben we een persoonlijke email gestuurd”, blikt Eveline Kip van Boskoop terug. “Wij vonden het handig om te weten of en hoeveel ervaring de spelers hadden, maar ook of zij zelf een racket hadden, dat soort dingen.”

Mails en persoonlijk ontvangst

Enkele dagen voor de activiteit ontvingen de deelnemers in een mail nog wat praktische informatie, zoals een routebeschrijving. Bij aankomst werden ze verwelkomd door een bestuurslid van de club en kregen ze een welkomstdrankje, een consumptiebon en een flyer met een aantrekkelijke aanbieding: 15 procent korting op een lidmaatschap. En dezelfde ontvangst wachtte de deelnemers aan het vrij spelen. Na afloop van de derde clinic werden de spelers getrakteerd op een mooie demo-wedstrijd, de damesenkelfinale van de clubkampioenschappen in de hoogste categorie.

“De clinics vielen erg in de smaak”, concludeert Kip. “Zowel bij de potentiële als de nieuwe leden. In totaal deden bijna zestig mensen mee aan de clinics, waarvan 32 via de AH-actie. Daarnaast werd op 12 momenten vrij gespeeld. Voor veel deelnemers was het gewoon leuk om (weer) eens te tennissen, maar we hebben er ook zeker nieuwe leden aan over gehouden.”

TV Pim Mulier in Haarlem ging vorig jaar ook actief aan de slag om de AH Sportactie te benutten. De club bood bezoekers verschillende manieren om op de vereniging én de tennissport te ervaren. Zo konden geïnteresseerden onder meer meedoen aan een clinic, vrij spelen, een tossavond en een toernooitje.

Op Centrecourt.nl, platform van de KNLTB voor clubbestuurders en tennisleraren, staat het hele verhaal over de activiteiten van deze clubs tijdens de AH Sportacties. Daar lees je onder meer dat gratis activiteiten bij TV Pim Mulier erg populair waren!

Lees het artikel op centrecourt.nl

  • Datum: 27-08-2018

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Ledenwerving Ledenwerving Ledenwerving en –behoud Gastvrijheid werft en bindt leden! Communicatie AH Sportactie

Lees ook