Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Sporten met warm weer kan, maar je moet wel wat extra maatregelen nemen. Met name bij de jeugd is het belangrijk dat je enkele maatregelen neemt, zoals extra drinkpauzes tijdens trainingen. En ook in de kantine kun je inspelen op het warme weer.

Ruimschoots water

Veel drinken is belangrijk met het warme weer. Vóór, tijdens en na de training moet er goed gedronken worden. Zorg in elk geval ervoor dat je ruimschoots water aanbiedt in je kantine. Zet bijvoorbeeld op meerdere plekken kannen met water neer. Of probeer eens water met een smaakje, zoals water met citroen en munt.

Alcohol

Pas op met het schenken van alcoholhoudende drank. Alcohol onttrekt vocht aan het lichaam, en dat is in combinatie met veel transpireren gevaarlijk. Bied sporters, die na afloop toch een biertje willen drinken in je kantine, ook een glas water aan.

Gezondere sportkantine

De vette snacks vinden met dit warme weer wat minder aftrek. Misschien een goed moment om te overwegen wat meer gezonde producten aan te bieden in je kantine? Team:Fit helpt je daar graag bij!

Recepten

Zo maar een greep uit wat lekkere recepten voor als het warm is, die je op hun website kunt vinden:

Ruim 1300 sportverenigingen in Nederland doen al mee met Team:Fit of Lekker Bezig van de KNVB. Grijp je kans om daar nu bij aan te haken!

 

Foto: Flickr (cc): Water Experts

  • Datum: 01-08-2018

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Accommodatie Kantine Gezonde Sportkantine

Lees ook