Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Clubmetingen.nl is een initiatief van NOC*NSF en sportbonden. Het doel van Clubmetingen.nl is sportclubs meer inzicht geven in hun club. Richard Kaper, manager Sportparticipatie NOC*NSF: "Bij deelname aan Clubmetingen snijdt het mes aan twee kanten: aan de ene kant heb je direct inzicht in de verbeterpunten bij je eigen club en aan de andere kant draag je bij aan de verbetering van het totale sportlandschap in Nederland. Je geeft ons het inzicht in wat gaat goed en wat niet.”

Als sportclub vul je twee quick scans in en word je daarna één keer per kwartaal benaderd om een enquête in te vullen. Zo kun je zien wat de veranderingen zijn die jouw sportclub doormaakt op het gebied van onder andere beleid en cultuur of de mate van openheid.

Vragenlijsten

Er zijn twee quick scans in te vullen en daarnaast verschillende vragen per thema:

  • Basis op orde - hoe sterk is jouw sportclub?
  • Open en ondernemend - Is jouw sportclub een open club?
  • Aanvullende vragenlijst op themaverdieping - thema’s zoals beleid, financiën, accommodaties, leden

Wat heeft mijn club eraan?

De voordelen voor jouw sportclub zijn: 

  • Binnen 15 minuten heb je inzicht in hoeverre de basis van jouw sportclub op orde is.
  • Binnen 10 minuten zie je hoe open en ondernemend jouw sportclub is.
  • Zie hoe jouw sportclub scoort ten opzichte van andere sportclubs in Nederland.
  • Jaarlijks inzicht in de ontwikkelingen/vorderingen van je sportclub.

De informatie over jouw sportclub kan, na jouw toestemming, worden ingezien door de sportbond of de gemeente van jouw club. Het gaat hierbij uitsluitend om informatie over de sportclub en niet over persoonsgegevens. Zij gebruiken deze informatie om ondersteuning te bieden in de ontwikkeling van sportclubs en samen een bijdrage te leveren aan de sport in Nederland.

Verdien geld met Clubdoel.nl

Clubdoel.nl is de communitypagina voor sportaanbieders in Nederland. Dit is een online platform waarin bestuurders een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van de sport in Nederland. Daarnaast is dit platform bedoeld om in contact te komen met andere sportaanbieders en om via Clubdoel.nl geld te genereren voor jouw club.

Wat is de community

De community is een initiatief van NOC*NSF, sportbonden en brancheorganisaties betrokken bij sportaanbieders in Nederland. Aanmelden voor de community houdt in dat je deelneemt aan een onderzoek namens jouw sportorganisatie. Deze deelname houdt in dat je een online vragenlijst invult, wat gemiddeld ongeveer 30 minuten tijd in beslag neemt. Onderwerpen die aan bod komen richten zich op zaken als accommodatie, beleid, financiën, sportaanbod, kader en samenwerking. Deze informatie is voor onder meer sportbonden, brancheorganisaties en lokale verenigingsondersteuners belangrijk om de sport in Nederland zo goed mogelijk te organiseren.

Via Clubdoel.nl kun je jouw leden activeren om deel te nemen aan diverse onderzoeken. Via deze website sparen de leden door het deelnemen aan online onderzoeken voor diverse doelen die zij zelf kunnen aandragen. Denk hierbij aan nieuwe sportmaterialen of misschien zelfs het opknappen van de kantine!

Aanmelden?

Klik op deze link om naar de homepage te gaan, en klik op 'registreren'. Tijdens de aanmelding zullen er een aantal korte vragen gesteld worden. Nadat je je aanmelding bevestigd hebt zal er automatisch een e-mail verzonden worden zodat je deel kunt nemen aan de vragenlijst.

Clubdoel

Clubdoel is een initiatief ondersteund door NOC*NSF om verenigingen de mogelijkheid te geven op een leuke en laagdrempelige manier extra geld in te zamelen voor de vereniging. Bestuurders die zich hebben ingeschreven op Clubmetingen sparen ook mee! Na afloop van deelname aan elke enquête van NOC*NSF krijgt men een vergoeding die wordt toegevoegd aan het saldo van de vereniging op www.clubdoel.nl.

  • Datum: 22-08-2018

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Bestuur & organisatie Bestuur & organisatie

Lees ook