Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Afgezien van de Nationale Sportweek (15-29 september) en de AH Sport Actie (15-30 september) hebben schaakclubs namelijk ook in oktober nog een moment, waarop schaken in de belangstelling kan worden gezet, namelijk het Global Chess Festival, oftewel de wereldschaakdag (13 oktober).

Om deze acties te ondersteunen kunnen verenigingen een gratis promotiepakket afnemen bij de KNSB. Dit jaar bestaat het promotiepakket uit een nieuwe flyer met twee puzzels (makkelijk en moeilijk) en A3 posters van de schaakambassadeurs Nick Schilder en Anish Giri. Op de flyers staat een prijsvraag die t/m 31 december 2018 kan worden ingestuurd. En dan zit er nog een kwartetspel in het pakket met bijna alle schaakkampioenen van Nederland in 2017.

Kwartetspel

Dat kwartetspel geeft de KNSB dit jaar voor de tweede keer uit. Dit jaar zorgde de voorkant van het spel nog voor een beetje commotie vanwege de cartoon die erop stond. Directeur KNSB Dharma Tjiam legt uit: "Ja, zonder uitleg is dat wellicht ook een beetje moeilijk te begrijpen. De cartoon laat een scène zien uit een documentaire, die vorig jaar zomer op tv te zien was. Die ging over de schaakfamilie Van Foreest en over de plek die schaken in die familie inneemt. Jorden van Foreest werd in die documentaire samen met zijn vriendin zittend op bed geïnterviewd. That's all, maar we hebben wel meer vragen gekregen over dit plaatje!"

Volop ondersteuning

Tjiam hoopt dat de schaakclubs in Nederland dit najaar weer massaal hun deuren openen voor het publiek en actief de sport promoten, bijvoorbeeld met het organiseren een open toernooi, training of simultaan. "De sites van de verschillende acties bieden clubs allerlei ondersteunende materialen en concepten en zij geven tips hoe je het kunt aanpakken. Ook de meeste gemeenten bieden tijdens de sportweek speciale faciliteiten. We hopen dat we met onze aanvullende promotiematerialen nog nét wat meer clubs kunnen enthousiasmeren."

Global Chess Festival

De site van het Global Chess festival biedt een wereldkaart waarop je als stad kunt aangeven of er iets met schaken wordt georganiseerd op 13 oktober. Tevens geeft de site vele mooie verhalen over schaken met Judith Polgar als het boegbeeld van het festival. De KNSB zal tijdens het Huttontoernooi in Roosendaal in dit kader een activiteit met schoolschaken als thema organiseren. Met de #chessconnectsus kun je je activiteit onder de aandacht brengen.

Kijk op de pagina van de schaakbond met een overzicht van deze acties voor meer informatie. Bestellers voor maandag 28 augustus, gaan mee in de zending van vrijdag 1 september en hebben het dan 5 of 6 september in huis.

  • Datum: 15-08-2018

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Ledenwerving Ledenwerving Ledenwerving en –behoud Open Club

Lees ook