Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

"Die insteek heeft de gemeente Den Haag gekozen naar aanleiding van de oproep van minister Bruins om, in navolging van het Nationale Sportakkoord, ook een lokaal Sportakkoord te sluiten", zegt Eveline Hamelink-van Rens, programmamanager Leven Lang Sporten in Den Haag. "Als regeringsstad wilden we daar uiteraard gehoor aan geven. Dat deden we afgelopen woensdag door samen te sporten op het Plein. Politici, maar ook het Haagse sportveld deed daar mee aan allerlei clinics."

Zes thema´s

De weg om te komen tot een lokaal Sportakkoord is nog lang. Net als het Nationale Sportakkoord wil men in Den Haag het lokale Sportakkoord inrichten met de zes thema´s. En voor elk thema zullen sessies gehouden worden om samen vast te leggen wat men in de komende jaren met elkaar wil bereiken. Afgelopen woensdag vond de eerste sessie plaats: 'inclusief sporten'. Hamelink-van Rens: "De sessie was héél goed bezocht, daar zijn we allereerst al heel blij mee. En ook de inbreng van een groot aantal partijen en de enorme betrokkenheid van iedereen was mooi om te zien. Het geeft je het gevoel dat, wanneer hier een akkoord uit voortkomt, dat ook echt iets 'van de stad' is."

In de sessie kwamen allerlei onderwerpen aan de orde. Er werd gesproken over wat belangrijk is om inclusief sporten verder te ontwikkelen. "Eén van de punten die daarbij naar voren kwam, is bijvoorbeeld dat het goed zou zijn als we elkaar nog beter weten te vinden. Beter van elkaar weten wat we doen en te bieden hebben. Dat gaan we nu uitwerken."

Wat kun jij doen met jouw sportclub?

Nu, tijdens de Nationale Sportweek, wordt aandacht gevraagd voor sport en dus ook specifiek voor een lokaal sportakkoord.  Bij de vorming van zo’n lokaal sportakkoord kun je als vereniging een belangrijke bijdrage leveren. Sterker nog, op lokaal niveau vervullen de sportclubs een essentiële rol in zo’n akkoord. Afgelopen zondag zette Helmond, eveneens host city tijdens de Sportweek, de eerste stap op weg naar een lokaal sportakkoord: een intentieverklaring van alle eventueel bij sport en bewegen betrokken partijen om sportdeelname onder de bevolking te stimuleren. In Helmond is JIBB belangrijk bij de ontplooiing van deze initiatieven. Jaarlijks organiseert deze organisatie tijdens de Nationale Sportweek een fietsroute langs alle clubs, die dan hun deuren open zetten. Deze keer was het ook een prima gelegenheid om de eerste handtekeningen voor een lokaal sportakkoord.

Kom in actie!

Op deze manier kan jouw gemeente ook te werk gaan! Zijn er nog geen plannen waar je met jouw club over mee kan denken, zoek dan contact met de gemeente en stel voor om samen na te denken over de mogelijkheden. Slaan zo veel mogelijk relevante partijen in jouw gemeente de handen ineen om sport en bewegen naar een hoger plan te tillen, dan is dat niet alleen goed voor de lokale bevolking, maar kan dat ook weer kansen opleveren voor jouw club!

  • Datum: 18-09-2018
  • Geschreven door: Redactie

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Samenwerking Samenwerking Gemeenten Andere sportclubs

Lees ook