Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Hoe zat het ook alweer? In 2017 werd duidelijk dat de wet omtrent de BTW-sportvrijstelling ging veranderen. De vrijstelling houdt concreet in dat clubs (en stichtingen, officieel omschreven als organisaties zonder winstoogmerk) op bepaalde diensten richting leden geen btw hoeven te heffen. Dit om sportdeelname te stimuleren. Deze vrijstelling moet vanaf 2019 ruimer worden geïnterpreteerd. Het Europese Hof van Justitie heeft besloten dat de vrijstelling ook geldt voor diensten aan niet-leden en voor de algemene terbeschikkingstelling van de accommodatie. Dat leidt voor veel verenigingen tot een financieel nadeel.

Compensatie

Een concreet gevolg van de wetswijziging is namelijk dat BTW-heffing op het ter beschikking stellen van de accommodatie, nu belast met het lage BTW-tarief van 6 procent, komt te vervallen, maar ook dat clubs de BTW op kosten van en investeringen in de accommodatie niet langer kunnen aftrekken. En bij dat laatste gaat het vrijwel altijd om 21 procent. Om dit ‘gat’ te compenseren, is er nu de Subsidieregeling stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties. De subsidie bedraagt 20% tot 35% van de totale investering ten behoeve van de bouw of het onderhoud van sportaccommodaties, of voor de aanschaf of het onderhoud van sportmaterialen. Aanvragen kan dus vanaf 2 januari. En wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Informatie in speeddate

Is jouw club op zoek zijn naar informatie en deskundige ondersteuning over deze regeling? Dan kun je je aanmelden voor één van de speeddates, in Zwolle, Houten, Dordrecht of Eindhoven. In de speeddate wordt informatie gegeven over de regeling en de manier waarop sportsubsidie.nl aanvragers kan ondersteunen, waarbij wordt gewerkt op basis van no cure, no pay. Sportsubsidie.nl werkt al samen met een groot aantal sportbonden. Wil je erbij zijn? Meld je aan!

  • Datum: 26-09-2018
  • Geschreven door: Redactie

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Accommodatie Accommodatie Accommodatie Duurzaamheid Wet- en regelgeving Financiën Subsidies

Lees ook