Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Ellen Bakker is vanaf het begin kartrekker van het G-tennis geweest in Krommenie. “Ik werk met mensen met niet-aangeboren  hersenletsel en mijn zusje heeft een verstandelijke beperking”, legt ze uit. “Ik merkte dat er best behoefte was aan sport voor deze doelgroep, ook om meer te kunnen integreren in de lokale samenleving. Ik heb dat voorgelegd aan het bestuur van de club en die vroeg mij een plan te schrijven. Dat heb ik gedaan en dat werd goedgekeurd!”

‘De trainster zet zich enorm in’

Het doel was om verstandelijk beperkten en mensen met niet-aangeboren hersenletsel iets te bieden wat er tot op dat moment niet was en om dat zo goed mogelijk te doen, lag een samenwerking in de regio voor de hand. “Vanaf het begin hebben wij eigenlijk een afspraak met TV Zaansport in Zaandam. Wij richten ons meer op de volwassenen binnen de doelgroep en zij houden zich meer bezig met de jeugd. Inmiddels organiseren we wel beide een eigen toernooi, maar deze afspraak bestaat nog steeds. We doen het vooral op deze manier om niet in elkaars vaarwater te zitten.”

Nu heeft De Cromme Bal 15 vaste G-tennisleden. “Eigenlijk 17, we hebben twee leden ‘in ruste’”, voegt Bakker toe. Het hele jaar door staat er zaterdagochtend een G-tennistraining op het programma en jaarlijks wordt er dus een zeer succesvol toernooi georganiseerd. Een geweldig resultaat, maar het is ook hard werken.

“Onze tennistrainster is heel belangrijk, zij zet zich enorm in voor de G-tennissers. Toen we begonnen heb ik wel goed met haar gesproken, gevraagd of zij het een goed plan vond. Ze was direct laaiend enthousiast. Vervolgens hebben we samen een workshop G-tennis bij de KNLTB gedaan. En ik heb mijn plan hier en daar op de club laten vallen, om de stemming te peilen. Het enthousiasme bleek heel groot! Ik had direct zes à zeven vrijwilligers bij elkaar die wel wilden helpen.” Inmiddels wordt het gehele G-tennis in Krommenie gerund door maar liefst veertien vrijwilligers, of buddy’s, zoals ze bij TV De Cromme Bal heten.

Benieuwd naar hoe de trainingen en open G-tennistoernooi bij de Cromme Bal precies verlopen? Lees dan het volledige artikel op Centrecourt.nl, platform van de KNLTB voor clubbestuurders en tennisleraren.

  • Datum: 26-10-2018
  • Geschreven door: Redactie

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Samenwerking Open Club Andere sportclubs Samenwerking Vrijwilligers en personeel Kwetsbare mensen

Lees ook