Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaringMet deze online handtekeningenactie kunnen straks alle betrokkenen en dus ook leden van de vereniging zien of er op hun club en elders in de regio behoefte is aan ‘bescherming van kinderen tegen de schadelijke gevolgen van tabaksrook’, zoals uitgedrukt in een persbericht van de Rookvrije Generatie. Op deze manier kan iedereen persoonlijk een steentje bijdragen aan het voorkomen dat kinderen al op jonge leeftijd in aanraking komen met roken. 

Rookvrije plekken voor kinderen

Het draagvlak in het land is groot voor het zo veel mogelijk rookvrij maken van plekken waar veel kinderen samenkomen. Ruim 8 op de 10 Nederlanders willen dat locaties waar kinderen sporten, spelen en naar school gaan rookvrij worden, zo blijkt uit recent onderzoek. Toch zijn er in elke regio nog steeds honderden van dit soort plekken waar gerookt wordt, ook in het bijzijn van kinderen. En met rookvrij.nl laten de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds zien dat het rookvrij maken van een plek waar kinderen spelen, eigenlijk heel eenvoudig is.

“Met rookvrij.nl kan iedereen met zijn of haar stem de sportvereniging in de wijk, speeltuin op de hoek of het buurtschooltje steunen bij het rookvrij worden”, aldus Floris Italianer, voorzitter van de Hartstichting en de Alliantie Nederland Rookvrij. “Zo geven we iedereen de kans om zelf actie te ondernemen en zo de rookvrije generatie te realiseren.”

Door op rookvrij.nl aan te geven dat een sportveld, speelplek of school rookvrij moet worden geeft iemand een duidelijk signaal af. Hoe meer mensen tekenen, hoe makkelijker het wordt om bestuurders te overtuigen van het invoeren van een rookvrij-beleid.

  • Datum: 30-10-2018
  • Geschreven door: Redactie

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Accommodatie Accommodatie Kantine Accommodatie Rookvrij

Lees ook