Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Veel sportclubs zien best de waarde van nieuwe initiatieven om sport een bewegen te stimuleren en willen, zeker als er financiële steun mogelijk is, daarvoor graag in actie komen. Een veelgehoorde vraag is dan echter: waar vind ik of ik aanspraak kan maken op subsidie? De hoeveelheid en verscheidenheid aan subsidies is groot en dat maakt de weg naar de voor jou geschikte subsidie niet altijd makkelijk. Door de juiste bronnen te raadplegen, kom je echter een heel eind. Dat vraagt wat tijd en aandacht, maar hoeft niet heel ingewikkeld te zijn.

Wat bieden jouw lokale overheden?Het lijkt een open deur, maar subsidies zoals Samen voor Elkaar in Overijssel zijn heel vaak goed te vinden op de website van de provincie of de gemeente. Zo staat
Samen voor Elkaar op de website Overijssel.nl bij de subsidies duidelijk onder het kopje ‘Subsidies: nieuw of binnenkort afgelopen’. Maar ook op de websites van de provincies Utrecht, Noord-Holland en Limburg kun je overzichtelijk zoeken naar beschikbare subsidies. En voor gemeenten geldt hetzelfde. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van de gemeente Haarlemmermeer of Ronde Venen. Vermoedelijk is op de website van jouw gemeente op dezelfde wijze na te gaan welke subsidies beschikbaar zijn.

Subsidiedatabase

Heel bruikbaar (en misschien wel onmisbaar) is verder de Database Sportsubsidie, beschikbaar gesteld door het Kenniscentrum Sport en te gebruiken na aanvraag van een login. Het grote voordeel van de database is dat het alleen subsidies en fondsen betreft binnen het domein sport, waardoor de relevantie van het gehele subsidie-aanbod een stuk groter is dan bij een willekeurige provincie of gemeente. Let wel op, de database bevat net zo goed opties die voornamelijk bruikbaar zijn voor gemeenten en minder voor sportclubs. Door goed in beeld te hebben wat je zoekt en vervolgens het programma stap voor stap te doorlopen, kun je echter heel gericht zoeken.  

Kom in actie!

Er zijn veel subsidiemogelijkheden voor sportverenigingen. Dat is prettig, maar levert ook een aanzienlijk risico op dat je financiële steun misloopt omdat je niet wist van het bestaan van een bepaalde subsidie. Door genoemde bronnen en hulpmiddelen te raadplegen, is die kans een stuk kleiner.

Heb je toch het gevoel dat je in jouw gemeente niet alle informatie hebt gevonden die je zoekt? Neem dan contact op met de gemeente en leg je situatie voor. Voor alle mogelijke subsidies geldt: wil je weten wat er beschikbaar is en hoe je er aanspraak op kunt maken, dan moet je enig onderzoek doen. Dat kost tijd, maar is de moeite vaak meer dan waard! Benieuwd wat voor jouw club de subsidiemogelijkheden zijn? Kom in actie!

  • Datum: 26-10-2018
  • Geschreven door: Redactie

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Bestuur & organisatie Bestuur & organisatie Financiën Tips en advies Accommodatie

Lees ook