Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Tijdens de The Connection bijeenkomsten in oktober kon je als club een springplank winnen door een filmpje in te sturen, waarmee je de andere deelnemers inspireerde. Vijf winnaars kwamen daarbij uit de bus. Hier het winnende filmpje uit de bijeenkomst in Helmond: dat was afkomstig van Turnoss Oss.

Joan Abrahams is maar al te trots op de gewonnen springplank. Maar nog veel meer voldoening geeft het om te zien hoe enthousiast andere clubbestuurders (en de KNGU) reageren op hun NK Apenkooien! “Het is prachtig, dat dit project zo’n vlucht genomen heeft. We hopen dat er nog veel meer clubs mee aan de slag gaan!”

Het idee deed Turnoss op tijdens het NK in Ahoy in 2009. “Daar was een apenkooiparcours aangelegd voor de Rotterdamse jeugd. En wij dachten: kunnen wij daar als club niet ook iets mee doen? In Oss was er in de kerstvakantie altijd een schoolvoetbaltoernooi, en wij besloten daarbij aan te sluiten met een apenkooitoernooi.”

Bedoeld voor heel Oss

In 2012 werd het toernooi de eerste keer georganiseerd. Heel bewust benaderde Turnoss daarvoor alle scholen en verenigingen in Oss, omdat het niet bedoeld was als vakantieactiviteit voor de eigen leden, maar voor alle jeugd. Abrahams: “Voor de eigen leden hadden we altijd al activiteiten, dit was echt bedoeld om de jeugd in de kerstvakantie de mogelijkheid te geven zich te bewegen. En apenkooien vinden vrijwel alle kinderen leuk. Daarnaast wordt het op scholen steeds minder gedaan, wat we jammer vinden. Daar zouden dan verzekeringstechnische redenen voor zijn, maar wij hebben dat uitgezocht en dat hoeft geen probleem te zijn. Wij leggen ook geen losse hoepels op de grond, waar kinderen dan over uit kunnen glijden, we houden de veiligheid uiteraard goed in de gaten. Maar er is geen enkele reden om dit niet te organiseren.”

Draaiboeken

Turnoss heeft inmiddels complete draaiboeken kant en klaar liggen om het toernooi te organiseren. Dat is maar goed ook, want het aantal deelnemers is flink gegroeid. Voor dit jaar hebben zich inmiddels al 74 teams ingeschreven. De duur van het evenement is ook gegroeid van één dagdeel naar twee volle dagen, waarbij de groepen 7 en 8 zelfs naar de avond verplaatst zijn.

De draaiboeken worden door de club graag beschikbaar gesteld aan andere gymclubs. Abrahams: “Het was de opdracht van stagiair Jeroen van de Pol om een draaiboek te maken. Dat is een mooi document geworden. Vorig jaar heeft Jeroen het doorgestuurd aan zes andere gymclubs. Ik hoop dat ze het op gaan pakken!”

Naamsbekendheid

Wat heeft het evenement Turnoss Oss gebracht? Abrahams: “Naamsbekendheid! Iedereen in Oss kent ons nu, en wij vinden het mooi dat we eraan bijdragen dat de jeugd in Oss in de kerstvakantie leuke beweegactiviteiten heeft. Die goodwill zie je terug als een kind later lid wil worden van een gymclub.”

Kom een kijkje nemen!

Overweegt jouw club om dit in jouw gemeente ook op te zetten? En wil je zien wat er bij komt kijken? Turnoss nodigt belangstellende bestuurders van harte uit een kijkje te komen nemen! Op 3 en 4 januari 2019 is het zover! Voor meer informatie stuur je een mail naar apenkooi@turnoss.nl of kijk je op de website.

 

 

  • Datum: 22-11-2018
  • Geschreven door: Redactie

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Ledenwerving & –behoud Jeugd

Lees ook