Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaringVan der Roest was tot afgelopen juli voorzitter van SV Baarn, een voetbalvereniging met circa 550 leden, waarvan het merendeel jeugd. Vanuit zijn achtergrond als onderzoeker heeft hij een zwak voor inzicht in gegevens, wat ertoe leidde dat de club als één van de eerste sportverenigingen in Nederland deelnam aan clubmetingen.nl.

Snel inzicht

Van der Roest: “We zijn één van drie voetbalverenigingen in Baarn, en we hebben in de afgelopen jaren met name ingezet op het professionaliseren van de begeleiding. Dat is een aspect dat met name ouders van jeugdleden steeds belangrijker vinden, dus daar wilden we ons mee onderscheiden. En dat is ook goed gelukt. Maar toen we ons profiel gingen invullen op clubmetingen.nl constateerden we meteen dat we daardoor bijvoorbeeld de pijler accommodatie hadden verwaarloosd, daar hadden we nog een behoorlijke inhaalslag te maken.”

Het invullen van het eigen profiel en het daaruit meteen ook relevante feedback ontvangen over hoe de club ervoor staat, dat noemt Van der Roest ook als één van de voordelen van clubmetingen.nl. “Je krijgt meteen een beeld van de organisatiekracht van je club en je kunt zien op welke pijlers je wel en niet goed scoort. Zo zie je snel welke pijlers in je beleid aandacht en verbetering nodig hebben.”

Benchmark

Om optimaal te profiteren van het inzicht wat clubmetingen.nl te bieden heeft, zou het mooi zijn als veel clubs hun profiel invullen. Van der Roest: “Dan krijg je aanvullend op het directe inzicht ook nog een benchmark, die jouw club afzet tegen andere clubs in jouw regio. Die vergelijking biedt nog meer mogelijkheden voor jouw club om de juiste keuzes te maken.”

Verspreid

Belangrijk is wel dat de informatie die je als bestuur krijgt uit het systeem ook deelt met andere mensen binnen de club. “Bestuursleden, commissieleden, vrijwilligers, noem maar op. Iedereen die meekijkt naar de resultaten kun je op die manier ook uitleggen waarom je bepaalde keuzes maakt als bestuur. En het maakt mensen ook enthousiaster om zich in te zetten voor pijlers, waar een achterstand te zien was en waar je dus een inhaalslag wilt maken. Zo kun je clubmetingen.nl gebruiken om als bestuur je beleid te sturen en het helder aan je leden te kunnen laten zien.”

Wil jouw club ook aan de slag? Ga naar clubmetingen.nl en maak je profiel aan!

  • Datum: 21-11-2018
  • Geschreven door: Redactie

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Samenwerking Samenwerking Open Club Accommodatie

Lees ook