Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Buurtsportcoaches kunnen essentiële taken vervullen waar de huidige gemeenteambtenaren zelf geen tijd voor hebben, zo concluderen gemeenten. Van de gemeenten die meer fte zouden willen inzetten, zou 79 procent dat doen op een uitvoerende functie, 53 procent op een coördinerende functie en 16 procent op een functie voor het oplossen van complexere vraagstukken. Uit dezelfde peiling komt verder naar voren dat gemeenteambtenaren de buurtsportcoach in de toekomst zien ontwikkelen tot een duizendpoot die “het coördineren, verbinden, organiseren en uitvoeren kan combineren en/of als een generalist met een verbindende rol tussen partijen”.

Meer buursportcoaches

Binnen het programma Sport en Bewegen in de buurt is het aantal buurtsportcoaches al toegenomen en heeft de inzet van buurtsportcoaches gezorgd voor meer mensen die zijn gaan sporten in de wijk, op de sportvereniging en op de scholen. Dit blijkt uit het Evaluatieonderzoek Buurtsportcoaches van het Mulier instituut (2017). Bij het onlangs gesloten Nationaal Sportakkoord spelen de buurtsportcoaches bovendien ook een belangrijke rol. Zo heeft minister Bruins samen met het ministerie van OCW ook besloten om het aantal buursportcoaches flink toe te laten nemen.

Stimuleringsprijs

Buurtsportcoaches kunnen van onschatbare waarde zijn bij het in beweging krijgen en houden van mensen. Om buurtsportcoaches extra te motiveren om die rol te pakken, is er de Stimuleringsprijs Buurtsportcoaches, onlangs weer uitgereikt tijdens de Nationale Kennisdag Sport in de Buurt. De prijs was deze keer voor Marlou Rikkert. Zij werkt als buurtsportcoach in de kleine gemeente Geertruidenberg voor uiteenlopende doelgroepen, maar haar focus ligt vooral bij kwetsbare groepen en samenwerking met maatschappelijke organisaties.

Zoek contact

De buurtsportcoach kan goud waard voor de maatschappelijke betrokkenheid en betekenis van jouw sportclub en kan uiteindelijk ook veel betekenen voor de werving van leden en vrijwilligers. Ken jij de buurtsportcoaches in jouw regio of weet je hoe je met hen in contact kunt komen? Ga te rade bij de gemeente en zoek contact!

  • Datum: 28-12-2018
  • Geschreven door: Redactie

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Samenwerking Ledenwerving en –behoud Vrijwilligers en personeel Samenwerking Bestuur & organisatie Gemeenten

Lees ook