Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Het is een frisse maandagochtend als Tijn Oprins en Erwin Bloeming het restaurant van hotel De Boegschroef in Delfzijl binnenwandelen. Kort daarvoor had Monique Bos-Bartelds, adviseur Marketing en Communicatie bij Rabobank Noord-Groningen, al een mooie tafel uitgezocht. Vandaag, aan de havenboulevard in Delfzijl, praat het drietal bij over hun betrokkenheid bij Rabobank Verenigingsondersteuning, de nieuwe sponsorstrategie van de bank.  

van links naar rechts: Erwin Bloeming, Monique Bos-Bartelds en Tijn Oprins

Impact

Tijn is één van de initiatiefnemers en organisatoren van Eurocup Delfzijl, een evenement dat zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot een prestigieus indoortoernooi voor JO13 teams van betaald voetbalorganisaties. Zo zijn tijdens de zevende editie, op 12 en 13 januari 2019, jeugdspelers van clubs als Manchester City, Bayern München, Chelsea, het Braziliaanse Fortaleza en de nationale top drie te bewonderen in het Groningen Seaports Stadion, zoals de loods van scheepvaartonderneming Wijne Barends gedurende Eurocup Delfzijl heet. ‘’Vanaf het begin hebben we nadrukkelijk de verbinding gezocht met allerlei partijen uit de lokale samenleving’’, zegt Tijn. ‘’Samen hebben we ervoor gezorgd dat Eurocup Delfzijl een steeds grotere impact heeft voor het gebied.’’ En juist daarom werd de organisatie door Rabobank Noord-Groningen geselecteerd voor Verenigingsondersteuning, een traject waarbij de Rabobank en NOC*NSF samenwerken aan het versterken en ondersteunen van verenigingen en stichtingen die op het gebied van sport en cultuur bijdragen aan de leefbaarheid in de lokale samenleving. 

Partnerships

‘’In totaal hebben we elf verenigingen en stichtingen uitgenodigd om een pitch te houden’’, legt Monique de werkwijze uit. ‘’Daarvan zijn uiteindelijk vijf partijen daadwerkelijk geselecteerd, waaronder dus Eurocup Delfzijl. Het is een schoolvoorbeeld van hoe je met elkaar de regio sterker maakt. Bij Rabobank Verenigingsondersteuning ligt de focus voornamelijk op het opbouwen van partnerships. Dat betekent dat we verenigingen en stichtingen niet alleen financieel sponsoren, maar ook ondersteuning en begeleiding bieden met kennis, mankracht en het netwerk van de Rabobank en NOC*NSF.’’ In het geval van Eurocup Delfzijl werd door NOC*NSF vereningsontwikkelaar Erwin Bloeming van Huis voor de Sport Groningen ingeschakeld, een organisatie die zich in de provincie sterk maakt voor een actieve en gezonde leefstijl.  Samen met Monique en de initiatiefnemers van Eurocup Delfzijl belegde hij een sessie in het Eemsmondgebouw. ‘’Zie het als een intake, bedoeld om inzicht te krijgen in de specifieke behoeftes’’, benadrukt Erwin. ‘’Zo hebben we onder meer gekeken naar de organisatie, de toekomst, de wensen en de plannen. Waar wil Eurocup Delfzijl over vijf jaar staan, welke concrete maatschappelijke bijdrage willen ze leveren en wat hebben ze nodig om hun ambities verder vorm te geven?’’

Spelers van Chelsea, winnaar van de Eurocup Delfzijl 2018

Waardevol

Tijn  kijkt terug op een waardevol eerste gesprek, zegt hij. Vooral ook omdat er tal van relevante aandachtspunten werden blootgelegd. Over de toekomstige personele bezetting bijvoorbeeld. ‘’Stel dat wij als oprichters uit de organisatie zouden stappen. Dan zal dat ongetwijfeld grote gevolgen hebben voor het evenement. En dat terwijl het evenement ooit is opgezet om iets voor de lokale samenleving te betekenen. Anders gezegd: we moeten borgen dat Eurocup Delfzijl ook op de lange termijn blijft bestaan. In de komende bijeenkomsten gaat het ondersteuningstraject ons daarom helpen om de stip op de horizon scherp te stellen. ’


Verenigingsondersteuning

Met Rabobank Verenigingsondersteuning helpt de bank samen met partners in de sport- en cultuursector sport- en cultuurverenigingen om sterker en zelfredzamer te worden. Verenigingen krijgen twee jaar lang intensieve begeleiding op maat van professionals die alle expertise in huis hebben om ambities van die clubs waar te maken. De eigen ambitie van de club staat daarbij centraal. Bij die vraagstukken wordt de juiste ondersteuning gezocht vanuit het netwerk in sport en cultuur. 

Daarnaast komen clubs in grotere en minder grote groepen bijeen om aan de slag te gaan met voor hen relevante thema’s. Het programma stimuleert daarmee dat clubs elkaar ontmoeten en samen het gesprek aangaan. Rabobank en haar partners gaan tot minimaal 2025 door met deze manier van verenigingsondersteuning.


  • Datum: 17-12-2018

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Verenigingsondersteuning vanuit de Rabobank Wat houdt het in? Meedoen met Verenigingsondersteuning Mooie verhalen

Lees ook