Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

De KNSB verspreidde in 2017-2018 al 100.000 lespakketten en deze winter verscheen de tweede druk voor nieuwe scholen. Het interactieve lespakket is speciaal ontwikkeld voor leerlingen in de groepen 3/4, 5/6 en 7/8. In de werkboekjes komt de veelzijdigheid van het schaatsen aan bod, met onderwerpen als het langebaanschaatsen, shorttrack, kunstschaatsen en inline-skaten. Leerlingen leren over veiligheid op de schaatsbaan en ze kunnen oefeningen doen, alles om ervoor te zorgen dat de leerlingen straks goed voorbereid op het ijs staan.

St. Joseph School Leiden

De St. Joseph School in Leiden maakt al twee jaar gebruik van het lespakket van de KNSB om kinderen enthousiast te maken voor de schaatssport. Gymleerkracht Sander van Weerlee is zeer te spreken over het pakket, dat door vrijwel alle leerkrachten van de school wordt gebruikt. Van Weerlee hoorde via-via over de lespakketten. “Het leek mij de ideale manier voor kinderen om meer over schaatsen te weten te komen.”

 ‘Week van het schaatsen’

“Bij ons op school is er ’s winters altijd al veel aandacht voor schaatsen”, zegt Van Weerlee. “Naast het schoolschaatsen doen we jaarlijks mee aan het schaatstoernooi voor de groepen 3 tot en met 8, dat de gemeente Leiden organiseert. Daarnaast is er voor groep 6 altijd ‘de week van het schaatsen’, waarbij ieder kind het ijs op gaat. De kinderen krijgen dan clinics van trainers uit de regio.”

Het lesmateriaal van de pakketten bestaat uit interactieve werkboekjes van 16 pagina’s en een online docentenhandleiding. Ter aanvulling op de werkboekjes zijn er filmpjes van de verschillende schaatsdisciplines. Volgens Van Weerlee zijn de boekjes goed te gebruiken op school. “Ik heb aan de andere leraren voorgesteld de lespakketten te gebruiken als de kinderen klaar zijn met hun reguliere werk. In de boekjes staan ook puzzels en handige informatie. De kinderen leren iets nieuws en het is weer eens wat anders dan rekenen of taal.”

‘Promoten de sport met z’n allen’

Scholen kunnen pakketten kosteloos bestellen en hoeven alleen maar de verzendkosten te betalen. Van Weerlee zou andere scholen dan ook zeker aanraden een lespakket te bestellen. “De kinderen vinden het ook erg leuk om mee te werken. Ze weten nu wat schaatsen is en komen met de sport in aanraking. We betrekken bij ons schaatstoernooi ook altijd de lokale schaatsverenigingen in de hoop dat ze nieuwe leden mogen verwelkomen. Zo promoten we met z’n allen de schaatssport.”

Kijk hier voor meer informatie over de lespakketten. En attendeer lokale scholen op de mogelijkheden, wie weet vindt jouw club ook zo'n enthousiaste leerkracht!

  • Datum: 23-01-2019

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Ledenwerving Jeugd Onderwijs

Lees ook