Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Het initiatief voor de Sportmatchbeurs was afkomstig van de stichting Sport Amersfoort, samen met de gemeente Amersfoort, SRO en de Amersfoortse Sportfederatie (ASF). De uitvoering was in handen van Matchpoint. Suzanne Wierenga vertelt: "We zijn echt heel blij met het resultaat! In de aanloop naar de beurs hebben we de sportverenigingen ondersteund met tips voor hun pitches en hun presentatie. Veel clubs hadden dat echt mooi opgepakt! Neem bijvoorbeeld de Amersfoortse Reddingsbrigade, die deden hun pitch in hun complete outfit. Dat viel op en het viel ook in heel goede aarde! Ze hebben match gemaakt met de afdeling Communicatie van de gemeente Amersfoort. In ruil voor communicatieadvies geven zij een clinic 'Wat te doen bij auto te water' voor 20 personen!"

Niet verwacht

In totaal zijn er zo 67 matches gemaakt, die allemaal notarieel vastgelegd werden en die in de komende maanden door Matchpoint begeleid worden om ervoor te zorgen dat alles ook daadwerkelijk wordt nagekomen. Wierenga: "Dat wordt nog een hele klus! Want zó veel matches hadden we echt niet verwacht. De totale waarde van de matches is berekend op € 54.000."

Ook de maatschappelijke organisaties in Amersfoort hebben een paar mooie matches kunnen sluiten. En dat hoeft niet per se sporten te betekenen. Ja, bij Boxing Academy Eemland wel: die bieden statushouders en vluchtelingen, die met geweld te maken hebben gehad, een weerbaarheidstraining aan. Maar voor de ouderenzorg moet je niet alleen denken aan bewegen voor ouderen: BSC Quick bijvoorbeeld nodigt 10 bewoners van woonzorgcentrum de Koperhorst uit om als vip-gast aanwezig te zijn bij een wedstrijd van de Heren 1. Wierenga: "Dat is toch schitterend?! De deelnemende partijen zijn zó creatief geweest, het was een geweldige ervaring."

Vrijwilligers nodig

De sportverenigingen, die deelgenomen hebben, hebben mooie matches gemaakt. Zo hebben twee clubs een AED geregeld in een match met het Reanimatie Netwerk. En voor tal van evenementen, waar grote aantallen vrijwilligers nodig zijn, hebben de clubs met mooie deals ondersteuning voor die dag kunnen regelen.

Of er volgend jaar weer een Sportmatchbeurs komt? Wierenga denkt van wel. "Als je ervan uitgaat, wat de beurs dit jaar al opgeleverd heeft, dan valt te verwachten dat de opbrengst in de komende jaren alleen maar groter wordt. Als alle sportverenigingen een heel jaar nadenken over wat zij graag zouden willen ontvangen en wat ze daar tegenover kunnen zetten, dan verwacht ik nog heel veel creatieve deelnemers!"

  • Datum: 02-01-2019

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Samenwerking Gemeenten

Lees ook