Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Onder de nieuwe voorwaarden kan SWS bancaire leningen tot en met 75.000 euro nu volledig borgen. In dat geval is dus geen aanvullende gemeentegarantie nodig. Dick Zeegers, directeur SWS, is blij met deze vereenvoudiging. "Het scheelt sportorganisaties heel veel tijd en rompslomp, als zij bij  kleinere bedragen tot 75.000 euro niet meer het hele gemeentelijke borgstellingstraject hoeven te doorlopen. Die reacties horen we ook in het land, zowel vanuit de sport als vanuit de gemeenten, waar we mee samenwerken. Iedereen reageert positief op ons besluit om tot dit bedrag voor 100% te borgen."

Praktijkvoorbeeld

Wat betekent dit in de praktijk? Stel, Tennisvereniging X leent 40.000 euro voor een investering in nieuwe banen: SWS kan deze lening volledig borgen. Een aanvullende gemeentegarantie is niet nodig. Stel, hockey

vereniging Y leent 100.000 euro voor een investering in een nieuw clubhuis:  SWS kan deze lening voor maximaal 50%, dus 50.000 euro, borgen. De betreffende gemeente zal om een aanvullende garantie van eveneens 50.000 euro worden gevraagd. SWS kan deze financiering dus niet voor 75.000 euro borgen en aangezien het leningbedrag hoger is dan 75.000 euro dient ook de gemeente een borgstelling te verlenen.

Een derde van de aanvragen

Zeegers denkt dat het aantal aanvragen, dat door de aanpassing van de toekenningsvoorwaarden profiteert van een eenvoudigere procedure, ongeveer voor één derde van de verenigingen van toepassing zal zijn. "We hopen op deze wijze het traject voor deze clubs te kunnen verlichten."

Om een borgstelling aan te vragen kan gebruik worden gemaakt van het aanvraagformulier van SWS.

  • Datum: 28-01-2019

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Accommodatie Financiën

Lees ook