Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Europees belang

De subsidieaanvraag mag niet om nationale projecten gaan, samenwerking met andere Europese landen of partnerlanden van Erasmus+ is een voorwaarde. Verder is het van belang dat het bij de aanvraag om een project moet gaan dat sportoverstijgend, actueel en relevant voor Europa is. De toegevoegde waarde zit hem in het side programma, dat moet inspelen op thema’s die voor Europa van belang zijn, zoals integratie, gezondheid, doping, matchfixing, maatschappelijke thema’s als het voorkomen van eenzaamheid, verlagen van sociale drempels enzovoort. De EU stelt bredere doelen dan alleen sport.

Voorbeelden

In de afgelopen jaren heeft men in Nederland best een paar succesvolle subsidietrajecten afgerond, zoals de European Sport for All Games (Esfag) 2018, die in augustus 2018 in Friesland zijn gehouden. Of het programma ‘Keep Youngsters Involved’ (hoe ga je uitval in sportparticipatie tegen bij jongeren tussen 12-19 jaar ), waar het Kenniscentrum Sport in 2016 subsidie voor toegekend kreeg.

Tips

Mocht jouw club ambities hebben, lees dan het artikel op allesoversport.nl, waarin de experts vertellen over hun ervaringen en tips en do's en dont's delen. 

  • Datum: 28-02-2019

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Subsidies Samenwerking

Lees ook