Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Met de Koningsspelen willen de Krajicek Foundation en haar partners een structurele bijdrage leveren aan een gezonde en sportieve samenleving. In 2018 deden er 1,2 miljoen kinderen van ongeveer zesduizend basisscholen mee aan het initiatief.

Gemeenten, verenigingen en andere maatschappelijke instellingen werken samen om een gevarieerd sportaanbod aan te bieden. Sportverenigingen en basisscholen vinden elkaar steeds vaker. Verenigingen organiseren bijvoorbeeld clinics, stellen hun accommodatie beschikbaar, of leveren vrijwilligers. Voor schaats-en inlineskateclubs zijn de Koningsspelen dus een ideaal moment om je te laten zien.

Koningsmatch

Om samenwerking tussen scholen en verenigingen te faciliteren heeft de organisatie van de Koningsspelen een online platform ontwikkeld waar basisscholen en sportverenigingen op een laagdrempelige manier met elkaar in contact kunnen komen en waar aanbod en vraag bij elkaar komen. Met behulp van het platform kunnen beide partijen een zogenaamde Koningsmatch maken, oftewel samenwerken tijdens het sportieve gedeelte van de Koningsspelen.

Wat zijn de voordelen voor sportverenigingen?

  • Een leuke aansprekende gelegenheid om kinderen in beweging te brengen of om leden te werven onder een jonge doelgroep;

  • De mogelijkheid om een structurele relatie op te bouwen met scholen, die anders lastig tot stand komt;

  • Een goede manier om jouw gemeente te laten zien dat jouw club meewerkt aan dit soort maatschappelijke initiatieven;

Wacht niet langer en schrijf je direct in voor een Koningsmatch!

Online module vrijwilligersmanagement

Zie je ertegen op om alle activiteiten voldoende bemand te krijgen met vrijwilligers? Kijk dan eens naar de nieuwe online module 'Vrijwilligersmanagement', die de Academie voor Sportkader aanbiedt. Het is echt haalbaar om vrijwilligers voor je club te vinden die plezier hebben in wat ze doen. De grote uitdaging is om vast te stellen op welke wijze je hier als club concreet invloed op kan uitoefenen, door middel van sterk vrijwilligersmanagement.

 

  • Datum: 14-02-2019

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Onderwijs Sportpromotie Ledenwerving Opleidingen en bijscholingen

Lees ook