Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Een prettige, positieve en veilige omgeving waar je optimaal plezier aan sport kunt beleven, dat moet beschikbaar zijn voor iedereen die wil sporten. Sportverenigingen hebben daar dan ook een grote verantwoordelijkheid in. Die omgeving ontstaat echter niet zomaar, die creëer je op de club samen. En in de Week van het Sportplezier staat juist het creëren en behouden van die plezierige sportomgeving centraal.

Het Sportplezier-principe en de Week van het Sportplezier sluiten aan bij het actieplan Naar een Veiliger Sportklimaat (VSK), waarin sportbonden en NOC*NSF in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport samenwerkten en waar onlangs een punt achter werd gezet. Omdat het belang van een prettige, veilige sportomgeving blijft onverminderd groot blijft, wordt de stimulering van met veel energie voortgezet onder de noemer Sportplezier. De Week van het Sportplezier is een prima gelegenheid om als sportclub stil te staan bij dit thema.

Gedragscode

Valt er op jouw weleens een onvertogen  woord? Is er wel eens een ouder die iets te fanatiek van leer trekt of een speler die slecht tegen zijn of haar verlies kan en dat uit? Je kunt op jouw club veel doen om de sfeer, samenwerking en onderlinge verdraagzaamheid te bevorderen. Denk bijvoorbeeld aan gedragscodes en de verantwoordelijkheid van alle leden om iemand aan te spreken die duidelijk over de schreef gaat.

Maar ook activiteiten kunnen het verschil maken. Denk aan evenementen om de ouders te betrekken, zoals een ‘ouder-kind’-toernooi. Of bied jeugdleden de mogelijkheid om naar een training vriendjes en vriendinnetjes mee te nemen. Deze week, de Week van het Sportplezier, is natuurlijk een uitgelezen gelegenheid om zoiets te doen! Op www.sportplezier.nl vind je veel goede voorbeelden van verenigingen die activiteiten hebben ondernomen om plezier en de goede sfeer op de club te bevorderen. Sportplezier maken we samen!

 

  • Datum: 02-03-2019

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Veilig sportomgeving

Lees ook