Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Het sport- en beweegbeleid Grenzeloos actief is opgezet om een landelijk dekkende structuur en passend sport- en beweegaanbod te creëren, waarbij iedereen in Nederland met een beperking de mogelijkheid heeft om te sporten en bewegen. Hierbij is samenwerking tussen lokale en regionale partijen van groot belang. Het ministerie van VWS heeft daarvoor 6,6 miljoen euro vrijgemaakt, waarvan 2 miljoen bestemd was voor het vervoer van en naar sportaccommodaties.

Doel

Het doel van Grenzeloos actief is dat er in 2019 een landelijk dekkende structuur is van ongeveer 43 regionale samenwerkingsverbanden dat zelfstandig gecontinueerd kan worden. Hier wordt de vraag naar en het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking gematcht. Daarnaast is het sport- en beweegaanbod op 430 locaties verbeterd. Dit is gebaseerd op de 43 regionale samenwerkingsverbanden met gemiddeld tien locaties met verbeterd sport- en beweegaanbod.

Voorbeelden

Heel veel goede voorbeelden van deze samenwerking zijn te vinden op de website van Grenzeloos actief. Daarnaast werden in het kader van het programma  Meet ups georganiseerd, bijeenkomsten om kennis, ervaring en goede voorbeelden te delen. In elke bijeenkomst stond een ander onderwerp en een andere regio centraal. Op donderdag 14 maart was de laatste Meet up gepland.

Kijk hier voor het inspirerende verhaal van Wesley Deenen, de tafelleider van de Meet up.

  • Datum: 13-03-2019

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Met wie organiseer je sportaanbod? De 6 van Aangepast Sporten

Lees ook